Australian Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης

 
Australian Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης
© REUTERS/Hannah Mckay
tn team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 19:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena για την αναμέτρησή του με τον Jiri Lehecka, όπου θα διεκδικήσει μια ακόμα πρόκριση σε ημιτελικό στο Australian Open, στο παιχνίδι που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της Τρίτης. Δείτε το αναλυτικά.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει μια από τις εκπλήξεις του φετινού τουρνουά, τον 21χρονο Lehecka, σε ένα παιχνίδι που θα αρχίσει γύρω στις 11:30 με 12:00 ώρα Ελλάδας, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της 9ης ημέρας του Australian Open (Τρίτη 24 Ιανουαρίου). Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στο Eurosport 1HD και βεβαίως θα είναι διαθέσιμο στο Eurosport Player.

Θα είναι η 2η συνάντηση του Τσιτσιπά με τον Lehecka, με τον οποίο είχε μια πρώτη εμπειρία πέρσι στο Ρότερνταμ, όταν τον κέρδισε δύσκολα με 4-6, 6-4, 6-2, για τα ημιτελικά.

Ο νεαρός Τσέχος προερχόταν από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, την οποία κατάφερε να ξεπεράσει ήδη τον πρώτο μήνα του 2023, με τον πρώτο του προημιτελικό σε ένα Slam, όπου μάλιστα απέκλεισε τους Borna Coric, Cameron Norrie και Felix Auger-Aliassime.

Ο Τσιτσιπάς θα είναι πάντως το φαβορί και αν καταφέρει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα προκριθεί για 4η φορά στα ημιτελικά της Μελβούρνης, στα 5 τελευταία χρόνια. Επιπλέον, εκτός από το όνειρο του πρώτου Grand Slam τίτλου θα κρατήσει ζωντανό και το κυνήγι της κορυφής, αφού θυμίζουμε πως αν αναδειχθεί πρωταθλητής στην Αυστραλία θα αφήσει πίσω του τον πρωτοπόρο της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz.

Στις 03:30 τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν αύριο οι προημιτελικοί των μονών στη Rod Laver Arena, με τον αγώνα της πρωταθλήτριας του Wimbledon, Elena Rybakina, απέναντι σε μια πρώην πρωταθλήτρια Grand Slam, τη Jelena Ostapenko.

Θα ακολουθήσει (όχι πριν τις 05:00) το ματς του Karen Khachanov με τον Sebastian Korda, με τους δυο παίκτες να είναι πολύ φορμαρισμένοι και να έχουν αμφότεροι μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά ενός Slam.

Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει ένα ακόμα μεγάλο ματς, της Jessica Pegula, που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάταξη και είναι η παίκτρια με την καλύτερη θέση στην κατάταξη που παραμένει στο ταμπλό, κόντρα στη 2 φορές πρωταθλήτρια, Victoria Azarenka.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (24/01):

Rod Laver Arena:
03:30 Elena Rybakina [22] v. Jelena Ostapenko [17] Eurosport 1HD
05:00 Karen Khachanov [18] v. Sebastian Korda [29] Eurosport 1HD
10:00 Jessica Pegula [3] v. Victoria Azarenka [24] Eurosport 1HD
12:00 Stefanos Tsitsipas [3] v. Jiri Lehecka Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots