Εγκατέλειψε ο Korda, 4άδα ο Khachanov (vids)

 
Εγκατέλειψε ο Korda, 4άδα ο Khachanov (vids)
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 9:15

Πολύ άδοξα ολοκληρώθηκε η εκπληκτική πορεία του Sebastian Korda στο φετινό Australian Open, καθώς ο 22χρονος Αμερικανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κι έτσι ο Karen Khachanov πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Australian Open.

O Khachanov ήταν ήδη μπροστά με 7-6 (5), 6-3, 3-0, όταν είδε τον Korda να σηκώνει λευκή πετσέτα και να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς, με αποτέλεσμα να πάρει σε λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Khachanov αξίζει όλα τα εύσημα για την κατάκτηση του 1ου σετ, στο οποίο απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2, αλλά έμεινε στο ύψος του και κατάφερε να το πάρει στο tie-break, το οποίο ολοκλήρωσε με ένα εντυπωσιακό backhand winner με αρκετό ρίσκο.

Από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα όμως, ο Korda αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με τον δεξιό του καρπό και ο Ρώσος κέρδισε 7 games στη σειρά από το 2-3 του 2ου σετ, για να κερδίσει αυτό το σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο.

Ο Korda προς τιμή του έμεινε στο court και πάλεψε όσο μπορούσε, παρότι το πρόβλημα στον καρπό του ήταν πολύ έντονο, δείχνοντας την προθυμία του ακόμα και να τον ολοκληρώσει, ωστόσο όταν πια ήταν αδύνατο να διεκδικήσει κάτι (κέρδισε 1 πόντο στα 3 games του 3ου σετ) και μόνο ζημιά έκανε στον καρπό του, αποφάσισε να εγκαταλείψει.

Ο Khachanov μπήκε στα ημιτελικά του Australian Open για 1η φορά στην καριέρα του, ενώ αυτός είναι ο 2ος ημιτελικός στην καριέρα του σε ένα Slam και ήρθε σερί μετά τον 1ο, που ήταν πέρσι στο US Open!

Κάτι κάνει πάρα πολύ καλά τους τελευταίους μήνες ο 26χρονος Ρώσος, ο οποίος θα κερδίσει τουλάχιστον 7 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.13 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα. Έχει φτάσει μέχρι και το Νο.8 του κόσμου στο παρελθόν.

Στα ημιτελικά της Παρασκευής, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Jiri Lehecka, για μια θέση στον πρώτο του major τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots