H Rybakina 1η ημιφιναλίστ στη Μελβούρνη (vids)

 
H Rybakina 1η ημιφιναλίστ στη Μελβούρνη (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 10:20

H Elena Rybakina κέρδισε και την Jelena Ostapenko με 2-0 σετ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον 2ο Grand Slam τίτλο της.

Ακόμα ένα πολύ καλό ματς έκανε η Elena Rybakina, η οποία επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 της Jelena Ostapenko σε 79 μόλις λεπτά και πήρε με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Australian Open.

H 23χρονη Καζάκα, η οποία ήταν πρωταθλήτρια πέρσι στο Wimbledon, πέτυχε 11 άσσους, είχε 24 winners και υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη, ενώ το πιο σημαντικό ήταν πως έσωσε τα 7 από τα 8 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 4 από τις δικές της ευκαιρίες, για να φτάσει σ' αυτή την καθαρή επικράτηση.

Για τη Rybakina θα είναι η 2η μόλις παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και θυμίζουμε πως η 1η της ήταν αρκετή, για να της δώσει και έναν major τίτλο στο Wimbledon. Θα περιμένει την αναμέτρηση της Victoria Azarenka με την Jessica Pegula, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Πέμπτης.

Ό,τι κι αν συμβεί, η Καζάκα πρωταθλήτρια θα επιστρέψει στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα. Με career high το No.12, έχει εξασφαλίσει πως θα είναι τουλάχιστον στο Νο.14, ενώ αν περάσει και στον τελικό θα κάνει σίγουρα νέο career high, στο Νο.11 ή ψηλότερα. Φυσικά, θα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη της είσοδο στο Top 10, αν μετρούσαν βαθμοί στο περσινό Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots