Australian Open: Μια εγκατάλειψη σε 242 αγώνες!

 
Australian Open: Μια εγκατάλειψη σε 242 αγώνες!
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 12:28

Ο Sebastian Korda δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον σημερινό προημιτελικό με τον Karen Khachanov στη Μελβούρνη, χαλώντας ένα τρομερό σερί, αφού αυτή ήταν μόλις η πρώτη εγκατάλειψη στο φετινό τουρνουά!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 9η μέρα του φετινού Australian Open και στον 242ο αγώνα, για να έχουμε την πρώτη εγκατάλειψη του τουρνουά, στη θετική πλευρά της σημερινής δυσάρεστης εξέλιξης του αγώνα του Korda με τον Khachanov.

Θυμίζουμε πως ο 22χρονος Αμερικανός ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό στον καρπό και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, δεν μπόρεσε όμως να φτάσει ως το τέλος, εγκαταλείποντας έτσι στα μέσα του 3ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 7-6 (5), 6-3, 3-0. Είχε χάσει 7 games στη σειρά, όταν πήρε αυτή την απόφαση.

Αν και γίνεται στο ξεκίνημα της σεζόν και όλοι οι παίκτες προέρχονται μόλις από την προετοιμασία τους, το Australian Open άλλες χρονιές είχε αρκετές εγκαταλείψεις, με πολλές απ' αυτές να προκύπτουν και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Και αυτή τη χρονιά είχαμε ακραία φαινόμενα, με τους διοργανωτές να αναγκάζονται την περασμένη Τρίτη να διακόψουν όλα τα ματς στα γήπεδα που δεν διαθέτουν οροφή, λόγω του καύσωνα.

Φέτος είχαμε αρκετές αποσύρσεις, με πιο ξακουστές αυτές των Carlos Alcaraz, Νικ Κύργιου, Paula Badosa, Marin Cilic, Naomi Osaka και Ajla Tomljanovic, αλλά καμία εγκατάλειψη σε αγώνα έως και σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots