Πήρε το αμερικανικό ντέρμπι και μπήκε 4άδα ο Paul (vids)

 
Πήρε το αμερικανικό ντέρμπι και μπήκε 4άδα ο Paul (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 9:39

Το όνειρο συνεχίζεται για τον Tommy Paul στη Μελβούρνη, καθώς ο 25χρονος Αμερικανός κέρδισε τον Ben Shelton με 3-1 σετ και μπήκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός για τον Tommy Paul σε ένα Grand Slam, ενώ ο Αμερικανός εξασφάλισε με τη σημερινή του νίκη και την πρώτη του είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Έγινε επίσης ο 1ος Αμερικανός που προκρίθηκε στα ημιτελικά του αυστραλιανού Grand Slam από το 2009 και τον Andy Roddick.

Ο Paul ήταν ο καλύτερος από τους δυο Αμερικανούς σήμερα στη Rod Laver Arena και πήρε το ντέρμπι με τον Shelton με 7-6 (6), 6-3, 5-7, 6-4.

Το 1ο σετ κρίθηκε στον πόντο, με τους δυο παίκτες να πηγαίνουν χέρι-χέρι ως το tie-break και πόντο-πόντο εκεί ως το τέλος, ο Paul ήταν ωστόσο εκείνος που είχε τα set points και που επικράτησε τελικά με 8-6.

Ο 25χρονος έκανε αργότερα και το πρώτο break της αναμέτρησης, για να "ξεφύγει" με 5-2 στο 2ο σετ και να το κατακτήσει με 6-3. Ο Shelton, ο οποίος είχε 2 χαμένα break points στο 2-2, 15-40 στο 2ο σετ, έμεινε πίσω με break και στο 3ο σετ, στο 3-4.

Κατάφερε ωστόσο να απαντήσει άμεσα και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 4-4, 15-40 και έσβησε 3 break points για να περάσει μπροστά με 5-4 και στο 12ο game έκανε νέο break, για να πάρει το 3ο σετ με 7-5 και να δείξει πως όλα είναι πιθανά στο ματς.

O Paul ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και άνοιξε με break το 4ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια φρόντισε να μην κινδυνέψει σε κανένα service game του και είχε ευκαιρίες και για το double break. O Shelton άντεξε και κράτησε στο ένα break τη διαφορά, δεν μπόρεσε να επιστρέψει όμως, με τον Paul να σερβίρει για τη νίκη στο 10ο game, παίρνοντας την πρόκριση σε 3 ώρες και 6 λεπτά αγώνα.

Θα είναι βεβαίως ο μεγαλύτερος ημιτελικός στην καριέρα του Αμερικανού, όπως και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος προημιτελικός. Θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena την Παρασκευή, για να αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ του Novak Djokovic και του Andrey Rublev. 

Στο Νο.19 τουλάχιστον θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα ο Paul, ο οποίος είχε προηγούμενο career high στο Νο.28. Αν κάνει και το θαύμα και μπει στον τελικό, τότε θα "αναρριχηθεί" και στο Νο.15.

Ο Shelton από την πλευρά του είχε επίσης ένα breakthrough τουρνουά, δείχνοντας σε όλους ότι έκανε πολύ καλά που αποφάσισε να αποχωρήσει από το κολέγιο για να ακολουθήσει το tour. 46 θέσεις θα αφήσει πίσω του ο 20χρονος Αμερικανός, ο οποίος θα σκαφαλώσει στο Νο.43 του κόσμου τη Δευτέρα, στην πρώτη του είσοδο στο Top 50, αλλά και στο Top 80!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots