H επικίνδυνη στιγμή που ο Τσιτσιπάς "φλέρταρε" με αποβολή (vid)

 
H επικίνδυνη στιγμή που ο Τσιτσιπάς "φλέρταρε" με αποβολή (vid)
tn team Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 11:23

Όλα πήγαν καλά στον χθεσινό προημιτελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jiri Lehecka, ωστόσο σε μια φάση ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε την ψυχραιμία του και παραλίγο αυτό να φέρει τραγικές συνέπειες, αφού λίγο έλειψε να χτυπήσει ένα ball kid με την μπάλα.

Ο Στέφανος έχασε την ψυχραιμία του στιγμιαία στα μέσα του 3ου σετ και ξέσπασε σε μια μπάλα, την ώρα όμως που τη χτύπησε στον τοίχο, περνούσε από εκεί ένα ball kid.

Ίσως αυστηρό, αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό ο διαιτητής θα μπορούσε ακόμα και να αποβάλλει τον Στέφανο από τον αγώνα, αν πετύχαινε το ball kid, κάτι που θυμίζουμε πως είχε συμβεί άλλωστε με τον Novak Djokovic, όταν χτύπησε με μια μπάλα κατά λάθος μια επόπτρια γραμμών, στο US Open του 2020.

"Ο Τσιτσιπάς στάθηκε πολύ τυχερός. Από τον θυμό του παραλίγο να χτυπήσει το ball kid και, αν το έκανε, τότε αυτόματα θα έκανε χειραψία και θα ήταν ο ηττημένος του αγώνα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Πρέπει να είσαι προσεκτικός. Αυτό ήταν επικίνδυνο", είπε στη ζωντανή μετάδοση του αυστραλιανού Nine ο Jim Courier, ο οποίος αργότερα πήρε και συνέντευξη από τον Τσιτσιπά στο court.

Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής είχε πάντως διαφορετική άποψη όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου. Εξήγησε ότι είδε το παιδί πριν φύγει η μπάλα από τη ρακέτα του, επομένως θα έπρεπε να πάει κάτι πολύ λάθος για να έχουμε ατύχημα. Εξέφρασε πάντως τη δυσαρέσκειά του και είπε ότι ήταν κάτι που θα έπρεπε να αποφύγει.

"Είδα το ball kid όταν και προφανώς, ως επαγγελματίας τενίστας, δεν σημάδεψα το παιδί, αλλά τον τοίχο. Το παιδί, στα δικά μου μάτια, ήταν αρκετά μακριά μου. Θα έπρεπε να αστοχήσω τελείως για να το χτυπήσω. Σίγουρα όμως δεν είναι ωραίο ούτε να χτυπάς έτσι μια μπάλα στον τοίχο. Δε νομίζω ότι τη χτύπησα τόσο δυνατά, αλλά δεν έχει και σημασία. Εννοείται πως δεν θα έπρεπε να το είχα κάνει και πως δεν είμαι ευχαριστημένος με την πράξη μου. Ήταν της στιγμής, είχα λίγο εκνευρισμό. Συνέχισα να παίζω μετά απ' αυτό και δεν το άφησα να με επηρεάσει", είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος.

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena την Παρασκευή (27/01), όταν και θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov για τα ημιτελικά του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots