H Azarenka "την είπε" στον δημοσιογράφο που τη ρωτούσε για Djokovic (vid)

 
H Azarenka "την είπε" στον δημοσιογράφο που τη ρωτούσε για Djokovic (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 18:12

Η πολύ καλή απάντηση της Victoria Azarenka προς τον δημοσιογράφο, που προσπάθησε να της αποσπάσει μια δήλωση για τη συμμετοχή του πατέρα του Novak Djokovic σε πανηγυρισμούς υποστηρικτών του Πούτιν.

Πρώτα ο δημοσιογράφος με την Azarenka έκαναν διάλογο, με τη Λευκορωσίδα να του λέει ότι είναι ένα θέμα το οποίο εκείνος επιμένει να φέρνει στο τραπέζι. Στη συνέχεια, η 2 φορές πρωταθλήτρια του Australian Open εξήγησε πως δεν βλέπει λόγο να μοιραστεί την άποψή της γι' αυτό το ζήτημα σε μια συνέντευξη που αφορούσε τον αγώνα της για τα ημιτελικά του Australian Open.

"Δεν ξέρω τι σχέση  μπορεί να έχει ο Novak με αυτό. Σήμερα μίλησα και με έναν άνδρα της ασφάλειας που με συνοδεύει κάθε μέρα στην προπόνηση και τον ξέρω χρόνια. Απλά τον ρώτησα τι έγινε και μου εξήγησε. Δεν ξέρω τι θέλετε να πω από εκεί και πέρα. Δεν βλέπω το λόγο να το επαναφέρουμε συνέχεια στην επιφάνεια. Τέτοια περιστατικά δεν έχουν να κάνουν με τους παίκτες, αλλά με κάποιο τρόπο συνέχεια σπρώχνετε τους παίκτες μέσα σ' αυτά. Ποια είναι η σκοπιμότητα; Νομίζω πως θα έπρεπε εσείς να κάνετε αυτή την ερώτηση στους εαυτούς σας, όχι εγώ."

Παρά την ξεκάθαρη διάθεση της Azarenka να μην αναμιχθεί, αλλά και την υπενθύμιση ότι δεν είναι ο ρόλος της να αναμιχθεί, ο δημοσιογράφος επέμεινε και ρώτησε τη Λευκορωσίδα τενίστρια αν την ενοχλεί που κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποίησαν το τουρνουά για να προβάλλουν τις θέσεις της Ρωσίας.

"Ό,τι απάντηση και να δώσω τώρα, θα τη στρέψεται εναντίον μου. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι υπάρχουν πραγματικά σοβαρά πράγματα που γίνονται στον κόσμο", απάντησε η Azarenka, ρωτώντας στη συνέχεια τον δημοσιογράφο αν καλύπτει πολιτικό ρεπορτάζ.

"Όχι, είμαι αθλητικός δημοσιογράφος", της απάντησε εκείνος, με τη Vika να συμπληρώνει: "Και εγώ είμαι αθλήτρια. Με ρωτάτε πράγματα που κάποιος ίσως πιστέψει ότι είναι στον έλεγχό μου, αλλά δεν είναι. Δεν ξέρω τι περιμένετε να απαντήσω. Ή αν είναι απλά μια προβοκατόρικη ερώτηση, για να γυρίσετε μετά την ιστορία όπως τη θέλετε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots