Καλογεροπούλου στο ΤΝ: "Απίστευτη εμπειρία η συμμετοχή στο Australian Open"

 
Ο Ιωάννης Ιωαννίδης και η Βασιλική Καλογεροπούλου
Ο Ιωάννης Ιωαννίδης και η Βασιλική Καλογεροπούλου © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 14:48

Την τελευταία εβδομάδα της διοργάνωσης του Australian Open, έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία. Ανάμεσα στις αθλήτριες συμμετείχε στην κατηγορία των αθλητών με βαρηκοΐα η Ελληνίδα αθλήτρια Βασιλική Καλογεροπούλου, η οποία μίλησε γι' αυτή τη σπουδαία εμπειρία στο tennisnews.gr και με στον ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Μπιλ Ρουμελιώτη.

Με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που ήταν 5η Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα Κωφών το 2021 στο Ρίο, συζητήσαμε για τις εμπειρίες που αποκόμισε από το τουρνουά επίδειξης τένις αθλητών με βαρηκοΐα στο Australian Open και το Melbourne Park.

"Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, η συμμετοχή μου στο Australian Open, πρώτα από όλα,  στην ολιγοήμερη παραμονή μου στη Μελβούρνη γνώρισα μία όμορφη πόλη, καθαρή και σύγχρονη. Επίσης οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Melbourne Park, ο κόσμος, όλη η οργάνωση, είναι κάτι το φανταστικό. Επισκέφτηκα τη Rod Laver Arena και παρακολούθησα παιχνίδια, όμως προτιμώ να αγωνίζομαι στα εξωτερικά γήπεδα γιατί θέλω τον κόσμο ποιό κοντά", είπε στο tennisnews.gr και στον ανταποκριτή μας στη Μελβούρνη, Μπιλ Ρουμελιώτη, η Βασιλική.

Όσον αφορά την αγωνιστική δραστηριότητα της στο τουρνουά, ανέφερε: "Αντιμετώπισα τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στην κατηγορία μου και έμεινα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα και από τα παιχνίδια μου στο μονό και διπλό. Πιστεύω ότι θα πήγαινα καλύτερα εάν είχα την ευκαιρία της ξεκούρασης. Έφτασα στην Αυστραλία Τετάρτη πρωί και την Παρασκευή έδωσα τρία παιχνίδια, όπως το Σάββατο και την Κυριακή, καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο κουραστικό είναι για έναν αθλητή ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα και όταν προηγείται ένα ταξίδι 24 ωρών αεροπορικώς."

Κλείνοντας ρωτήσαμε την Βασιλική, εάν υπάρχουν στην κατηγορία της και άλλοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του τένις που ασχολούνται συστηματικά με το τένις: "Δυστυχώς όχι, διότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι το τένις είναι πανάκριβο για να ασχοληθείς, δεν είναι όμως έτσι και αυτό προσπαθώ εγώ να το περάσω σε νέους και νέες με βαρηκοΐα. Υπάρχει τρόπος να ασχοληθείς χωρίς μεγάλα έξοδα, υπάρχουν οι σύλλογοι του τένις και οργανώσεις, το παν είναι η θέληση και φυσικά η συμπαράσταση των γονιών."

Την Βασιλική Καλογεροπούλου συνοδευσε στην Αυστραλία και ο προπονητής της ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής: "Είναι τεράστια εμπειρία και τιμή να αγωνιστείς στο τουρνουά του Australian Open. Όσον αφορά την συμμετοχή της Βασιλικής στο τουρνουά, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Η Βασιλική παρά την κόπωση λόγω του ταξιδιού, έδειξε μεγάλη βελτίωση καθώς νίκησε αντιπάλους που δεν είχε κερδίσει στο παρελθόν ενώ έχασε στις λεπτομέρειες από αντιπάλους που την είχαν κερδίσει πολύ εύκολα σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Πιστεύω ότι θα βελτειωθεί περισσότερο διότι έχει την όρεξη και το ταλέντο και σύντομα θα φανεί αυτό και στα αποτελέσματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots