Με Thompson o Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο (vid)
Τον Jordan Thompson, που πριν 2 εβδομάδες είχε κερδίσει τον Rafael Nadal στο Μπρίσμπεϊν, θα παίξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο του Australian Open.
O Thompson κέρδισε τη μεγάλη μάχη μεταξύ των δυο Αυστραλών με τον Aleksandar Vukic στα 5 σετ, με 3-6, 7-6 (3), 6-2, 3-6, 6-4, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο, όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Top class Thommo ??
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 15, 2024
Jordan Thompson triumphs over fellow Aussie Aleksandar Vukic in four hours and 8 minutes, 3-6 7-6(3) 6-2 3-6 6-4 ?#AusOpen • #AO2024 pic.twitter.com/mbQxK0fMcK
Θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν Thompson και Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα τενίστα να έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις, το 2019 στην Ουάσινγκτον και το 2022 στο Wimbledon. Ο Thompson είχε κερδίσει την πιο πρόσφατη, πέρσι στο Indian Wells, σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί στο tie-break του 3ου σετ.
Ο Αυστραλός πάντως ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν και πριν 2 εβδομάδες έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Brisbane International, όπου απέκλεισε και τον Rafael Nadal.

