Επέστρεψε απ' την κόλαση η Swiatek - εκτός η Pegula! (vids)

 
Επέστρεψε απ' την κόλαση η Swiatek - εκτός η Pegula! (vids)
tn team Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 - 10:12

H Danielle Collins έβαλε πολύ δύσκολα στην Iga Swiatek, η Πολωνή όμως επέστρεψε από το 1-4 στο 3ο σετ και κέρδισε την Αμερικανίδα μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες, για να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου στο Australian Open. Δεν γλίτωσε τον αποκλεισμό η Jessica Pegula.

Μια πολύ δύσκολη δοκιμασία χρειάστηκε να ξεπεράσει για τον 2ο γύρο του Australian Open η Iga Swiatek, η οποία επικράτησε της Danielle Collins με 6-4, 3-6, 6-4 σε 3 ώρες και 14 λεπτά αγώνα, κάτω από την κλειστή οροφή της Rod Laver Arena.

Η Swiatek τα βρήκε σκούρα και αυτό δεν αποτυπώθηκε μόνο στο 2ο σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 1-5 και τελικά το έχασε με 3-6, παρά τα 5 σβησμένα set point της, αλλά και στο 3ο σετ, όπου επίσης η Collins ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 4-1!

Κάπου εκεί μίλησε η ψυχή της Νο.1 τενίστριας του πλανήτη, που αρνήθηκε να παραδοθεί και κέρδισε τα 5 τελευταία games της αναμέτρησης, για να φτάσει στην απίθανη ανατροπή μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά αγώνα!

Μπορεί να "έσπασε" εύκολα το σερβίς της Collins για το 2-4, αλλά στο επόμενο game κρίθηκε όλο το ματς ουσιαστικά, αφού η Swiatek, η οποία αντιμετώπιζε εκείνη την ώρα μεγάλα θέματα στο σερβίς, βρέθηκε εκ νέου πίσω με 0-40!

Κατόρθωσε ωστόσο να υπερασπιστεί το σερβίς της σε εκείνο το κομβικό σημείο, να αποτρέψει το 2-5 και ανταυτού να μειώσει περισσότερο, σε 3-4. Μετά απ' αυτό δεν υπήρχε γυρισμός, με τη Swiatek να κάνει ακόμα 2 break, φτάνοντας τα 3 στη σειρά, αλλά και να κερδίζει εύκολα το δικό της service game, για να ολοκληρώσει στα 10 games το συναρπαστικό 3ο σετ.

Μετά την πολύ δύσκολη επικράτησή της η Swiatek παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του πρώτου τίτλου της στη Μελβούρνη και 5ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ δύσκολη αντίπαλη, την 19χρονη Linda Noskova, που επίσης δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στη νίκη απέναντι στην McCartney Kessler με 6-3, 1-6, 6-4.

Πιο εύκολα προκρίθηκε στις "32" καλύτερες η Elina Svitolina, η οποία επιβλήθηκε της Viktoriya Tomova με 6-1, 6-3. Πολύ καλή εμφάνιση από τη Sloane Stephens, που έβγαλε εκτός τη Νο.14 του ταμπλό Daria Kasatkina, με 4-6, 6-3, 6-3. Στον 3ο γύρο η Αμερικανίδα θα παίξει με την Anna Kalinskaya, που απέκλεισε την Arantxa Rus με 6-1, 7-5.

Δεν γλίτωσε από τον πρόωρο αποκλεισμό η Jessica Pegula, η οποία υπέστη βαριά ήττα από την Clara Burel με 6-4, 6-2, στην πρώτη ever Top 10 νίκη για την 22χρονη Γαλλίδα!

Η Burel εξασφάλισε μάλιστα την παρουσία μιας τουλάχιστον Γαλλίδας στον 4ο γύρο, αφού στην επόμενη φάση θα παίξει με τη συμπατριώτισσά της, Oceane Dodin, που απέκλεισε με τη σειρά της τη Martina Trevisan με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots