6ος σερί GS ημιτελικός για τη Sabalenka! (vid)

 
6ος σερί GS ημιτελικός για τη Sabalenka! (vid)
tn team Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 13:23

Ούτε η Barbora Krejcikova μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην σαρωτική πορεία της Aryna Sabalenka στο Australian Open, με τη Λευκορωσίδα να την κερδίζει μέσα σε 71 λεπτά και να μπαίνει για 6ο συνεχόμενο Grand Slam στα ημιτελικά!

H εντυπωσιακή πορεία της Sabalenka στο φετινό Australian Open συνεχίζεται, με την 25χρονη Λευκορωσίδα να κερδίζει την Krejcikova με 6-2, 6-3 στη Rod Laver Arena.

Στα 71 λεπτά, ήταν η μεγαλύτερη χρονικά αναμέτρηση που έχει παίξει μέχρι τώρα στο τουρνουά η Sabalenka, η οποία έχει χάσει μόλις 16 games σε 5 αναμετρήσεις και έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες στο Australian Open, όπου ήταν η πρωταθλήτρια πέρσι.

Είχε 20 winners και 13 αβίαστα λάθη στο σημερινό ματς η Sabalenka, η οποία επέτρεψε στην Krejcikova να κρατήσει το σερβίς της μόνο μια φορά στο 1ο σετ, ενώ προηγήθηκε με 4-1 και double break στο 2ο σετ.

Η Krejcikova κατάφερε να επιστρέψει στο ματς προσωρινά, μειώνοντας σε 4-3, 15-30, αλλά η Sabalenka ανταπεξήλθε με 3 μεγάλα σερβίς στη σειρά για να κάνει το 5-3 και με νέο break στο επόμενο game "κλείδωσε" τη νίκη.

Αυτός θα είναι ο 6ος συνεχόμενος ημιτελικός σε Grand Slam για την Sabalenka, που από το US Open του 2022 τα ημιτελικά είναι το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει φέρει σε κάποιο Slam.

Θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff, σε έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα, σίγουρα βάσει αριθμών και πρόωρος τελικός, αφού είναι οι δυο κορυφαίες παίκτριες στην κατάταξη και σε εμπειρίες απ' αυτό το επίπεδο που συνεχίζουν στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots