Δε θα παίξει ο Κύργιος, σε επιφυλακή ο Hewitt!

 
Δε θα παίξει ο Κύργιος, σε επιφυλακή ο Hewitt!
Δε θα παίξει ο Κύργιος, σε επιφυλακή ο Hewitt!
tennisnews team Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 - 16:13

O Νικ Κύργιος δε θα είναι τελικά έτοιμος για τους αγώνες αυτής της εβδομάδας στο Davis Cup και απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση. Ο αρχηγός της Αυστραλίας, Lleyton Hewitt, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, αφού θα γίνει ο 4ος παίκτης της εβδομάδας και αν χρειαστεί θα αγωνιστεί!

"Έκανε ένα τεστ φυσικής κατάστασης και κρίθηκε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για να παίξει αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι μια κακή χρονική στιγμή για μας, αλλά αυτό ηταν κάτι που δεν περνούσε από τα χέρια μας", δήλωσε ο Hewitt για τον Κύργιο.

Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός προερχόταν από έναν καλό μήνα και θα ήταν βασικός για την ομάδα του στον αγώνα της με τις ΗΠΑ για τον 1ο γύρο του Davis Cup, μαζί με τον Bernard Tomic. Οι συνεχόμενοι αγώνες όμως που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες και οι ενοχλήσεις που είχε στο ισχίο δε θα του επιτρέψουν να αγωνιστεί.

Στους αγώνες των μονών, τον Κύργιο θα αντικαταστήσει ο Sam Groth, ενώ το κενό του αναπληρωματικού παίκτη θα καλύψει ο ίδιος ο Hewitt, ο οποίος θα είναι αρχηγός και παίκτης της ομάδας αυτό το τριήμερο. Αυτό δεν είναι κάτι που εξέπληξε τον αρχηγό των Αμερικανών, Jim Courier.

"Είδαμε πως ο Lleyton έκανε προπονήσεις αυτή τ ην εβδομάδα και γνωρίζαμε πως ο Νικ ήταν αμφίβολος. Αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο αγωνιούμε ή μας επηρεάζει", δήλωσε ο 45χρονος τεχνικός και κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων.

Οι Αυστραλοί ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα αρχίσει αύριο και θα φιλοξενηθεί στο Kooyong Lawn Tennis Club της Μελβούρνης. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει σίγουρα τις πιθανότητες των Αμερικανών, που θα "παρατάξουν" τους John Isner και Jack Sock στους αγώνες των μονών, ενώ έχουν το κορυφαίο δίδυμο όλων των εποχών, τους Bob και Mike Bryan, για τα διπλά του Σαββάτου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots