Υποψήφιοι στα βραβεία Laureus Djokovic και Barty

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Cédric Lecocq / FFT
tn team Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 - 14:47

O Novak Djokovic και η Ashleigh Barty είναι υποψήφιοι για αθλητές της χρονιάς στα βραβεία Laureus. Ανακοινώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες, με μεγάλη εκπροσώπηση για το τένις.

Ο Djokovic, μετά την απίθανη χρονιά του με τους 3 Grand Slams τίτλους που κέρδισε το 2021, θα είναι φυσικά υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή της χρονιάς στα αθλητικά βραβεία Laureus.

Υποψήφιοι θα είναι ακόμα ο ποδοσφαριστής Robert Lewandowski, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Max Verstappen, ο κολυμβητής Caeleb Dressel, ο μαραθωνοδρόμος Eliud Kipchoge και ο πρωταθλητής του NFL Tom Brady.

Εκπρόσωπος του τένις υπάρχει και στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και δεν είναι άλλη από την Ashleigh Barty.

Μεγάλο φαβορί βέβαια για να κερδίσει το βραβείο είναι η σπρίντερ Elaine Thompson, που σάρωσε όλα τα σχετικά βραβεία, ενώ υποψήφιες είναι και οι  κολυμβήτριες Katie Ledecky και Emma McKeon, η ποδοσφαιρίστρια Alexia Putells και η σπρίντερ Allyson Felix.

Το τένις έχει δυο εκπροσώπους και στο βραβείο "Breakthrough of the Year" και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πρωταθλητές του US Open, την τεράστια έκπληξη του γυναικείου τουρνουά, Emma Raducanu, και τον Daniil Medvedev.

Τέλος, το βραβείο για αθλητές με αναπηρία, διεκδικεί ο Shingo Kunieda και η Diede De Groot.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots