Αποσύρει και η Tennis Europe τα τουρνουά της

 
Αποσύρει και η Tennis Europe τα τουρνουά της
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 13:29

Μετά από τις ΑΤΡ και ITF, και η Tennis Europe εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως αποσύρει τα τουρνουά της από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας του πολέμου.

Η ανακοίνωση της Tennis Europe:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις, ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλλει όλα τα τουρνουά του Tennis Europe Junior Tour της Ρωσίας, Λευκορωσίας και Ουκρανίας, μέχρι νεοτέρας.

Η ασφάλεια και η υγεία των junior παικτών, του προσωπικού και όλων των ανθρώπων που έρχονται στα τουρνουά μας, είναι υψίστης σημασίας. Δεδομένης της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης ασφαλείας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι διεθνείς διοργανώσεις τένις σ' αυτές τις χώρες δεν είναι εφικτές αυτή τη στγιμή.

Η απόφαση ελήφθη σε ευθυγράμμιση με το διοικητικό όργανο του αθλήματος, τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF). Η Tennis Europe λυπάται που είναι απαραίτητο να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα, καθώς και οι τρεις αυτές χώρες είναι πολύτιμα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας του τένις.

Η Tennis Europe προτρέπει επίσης τη διεθνή κοινότητα του τένις να επιδείξει αλληλεγγύη στους παίκτες από αυτές τις χώρες, καθώς κανένας τους δεν πρέπει να τιμωρηθεί ή να κατηγορηθεί για τις ενέργειες των κυβερνήσεων των κρατών τους."

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η αναβολή του τουρνουά Challenger που θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα από την ΑΤΡ, ενώ ακολούθησε η ITF, που ανέβαλε όλα τα τουρνουά της σε Ρωσία και Ουκρανία για τον επόμενο μήνα. Δεν χρειάστηκε να αναλάβει δράση η WTA, καθώς δεν υπάρχει προγραμματισμένο της τουρνουά σε κάποια απ' αυτές τις χώρες για τους επόμενους μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots