Zverev: "Θα ήταν ηλίθιο να πιστέψω πως μπορώ να κερδίσω το Australian Open"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Tennis Australia
tn team Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 18:06

O Alexander Zverev ξεκαθάρισε πως για την ώρα ο πήχης των προσδοκιών του μένει πολύ χαμηλά και δεν θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους διεκδικητές του τίτλου στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Ο Zverev ηττήθηκε με 6-4, 6-2 από τον Jiri Lehecka σήμερα, στην πρεμιέρα του στο United Cup και στον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από 7 μήνες. Το επίπεδό του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ωστόσο αυτό ήταν κάτι φυσιολογικό, όπως σημείωσε και ο ίδιος μετά το ματς στη συνέντευξη Τύπου.

"Είναι ξεκάθαρο πως το τένις μου είναι ακόμα μακριά από αυτό που θέλω, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή 7 μήνες χωρίς αγώνα είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Σωματικά, κουράζομαι πολύ πιο εύκολα απ' ότι συνήθιζα, πρέπει να βρω και πάλι τον ρυθμό μου για να γίνω ανταγωνιστικός. Ξέρω πως όλο αυτό έχει να κάνει με την αδράνεια, οπότε χρειάζεται να δουλέψω και να είμαι υπομονετικός, για να βρω τη φόρμα μου όσο το δυνατόν γρηγορότερο", είπε ο Zverev, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε πως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βρει σύντομα τη φόρμα του: "Το τένις είναι ακόμα η ζωή μου, είμαι παθιασμένος με αυτό το άθλημα και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψω στο καλύτερό μου επίπεδο".

Τα καλά νέα πάντως για τον Γερμανό, είναι πως εδώ και αρκετές μέρες πλέον, μπορεί να προπονείται και να αγωνίζεται χωρίς περιορισμούς: "Δεν ένιωσα καμία ενόχληση τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, ειδικά απ' όταν πήγα στη Σαουδική Αραβία. Λίγες μέρες πριν τη Σαουδική Αραβία ακόμα ένιωθα πόνο και δεν μπορούσα να προπονηθώ όπως ήθελα. Ξέρω πως θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να βρω το επίπεδό μου και την ταχύτητά μου, για να μπορέσω να παίξω και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο."

Όσο για τις πιθανότητές του στο Australian Open, o Zverev ξεκαθάρισε πως δεν περιμένει πολλά από τον εαυτό του: "Κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα τουρνουά θέλεις να κερδίσεις, αλλά θα είναι ηλίθιο αν θεωρήσω ότι μπορώ να διεκδικήσω τον τίτλο. Δεν μπορώ να έχω τόσο μεγάλες προσδοκίες αυτή τη στιγμή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots