United Cup: Με το ένα πόδι στα νοκ άουτ η Ελλάδα

 
United Cup: Με το ένα πόδι στα νοκ άουτ η Ελλάδα
tn team Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 - 13:01

Μετά και τη νίκη της Βουλγαρίας επί του Βελγίου, η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πρόκριση στην επόμενη φάση του United Cup, αφού θα χρειαστεί μόλις 2 νίκες στο tie με το Βέλγιο το επόμενο διήμερο.

Η Βουλγαρία κέρδισε το Βέλγιο με 3-2 και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο απλά για την Ελλάδα, όσον αφορά την πρωτιά στον όμιλο.

Η ομάδα μας, η οποία επιβλήθηκε με 4-1 της Βουλγαρίας την 1η αγωνιστική, θα παίξει με το Βέλγιο το διήμερο 2 & 3 Ιανουαρίου και πλέον 2 νίκες της αρκούν, για να πάρει την 1η θέση του Group A και την πρόκριση στα νοκ άουτ του United Cup.

Το Βέλγιο μπορεί να προκριθεί μόνο αν κερδίσει με 4-1 ή με 5-0 την Ελλάδα, ενώ η Βουλγαρία παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε σήμερα, έμεινε και μαθηματικά εκτός διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση από τη Δευτέρα, όταν και θα γίνουν οι δυο πρώτοι αγώνα του tie με το Βέλγιο. Στις 6 το πρωί η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Alison Van Uytvanch, ενώ θα ακολουθήσει ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον David Goffin.

Ακόμα και αν δεν πάρει τις δυο νίκες που χρειάζεται, η ελληνική ομάδα θα παραμείνει φαβορί, αφού την Τρίτη, στις 4 τα ξημερώματα, η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει με την Elise Mertens. Στις 6 περίπου το πρωί είτε ο Μιχάλης Περβολαράκης (που είναι αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του στο δεξί χέρι), είτε ο Στέφανος Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Zizou Bergs, ενώ οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με το μικτό διπλό, όπου Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν τον Goffin και τη Mertens.

Αν η Ελλάδα πάρει τελικά την 1η θέση, θα παίξει στα νοκ άουτ με την καλύτερη ομάδα του Group F, που θα είναι η Γαλλία ή η Κροατία - αμφότερες πολύ ισχυρές ομάδες. Το tie αυτό θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και η νικήτρια ομάδα θα μπει στην ημιτελική φάση, μαζί με τις δυο νικήτριες των δυο άλλων πόλεων (Σίδνεϊ, Μπρίσμπεϊν), καθώς και την καλύτερη ηττημένη των τριών νοκ άουτ αγώνων, βάσει των νικών που θα έχει η καθεμιά στα 3 tie που θα έχει παίξει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots