Τσιτσιπάς: "Ποτέ δεν ένιωθα καλύτερα"

 
Τσιτσιπάς: "Ποτέ δεν ένιωθα καλύτερα"
tn team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 14:14

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως νιώθει καλύτερα από ποτέ σωματικά και πως δοκίμασε νέα πράγματα στη φετινή preseason, στην προσπάθειά του να ακολουθήσει τη νέα γενιά που έρχεται. 

"Μπορεί να μην έκανα και τη μεγαλύτερη προετοιμασία, συγκριτικά με άλλους παίκτες, αλλά το μυαλό μου είναι φρέσκο. Δοκίμασα νέα πράγματα, χρειαζόταν να βάλω κάτι παραπάνω στο παιχνίδι μου, γιατί έχω νέους αντιπάλους, πολύ δυνατούς, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, που τρέχουν σε όλο το γήπεδο και σερβίρουν πολύ καλά. Έχω σκεφτεί πολύ το πως μπορώ να το ακολουθήσω αυτό, πρέπει να βελτιώνεσαι κάθε μέρα, γιατί υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έρχονται και θέλουν να κερδίσουν τα τουρνουά αυτά όσο και εσύ", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Περθ.

"Νιώθω καλά, νιώθω όπως και το 2019, όταν έκανα εκείνη τη σεζόν σταθμό για μένα. Δεν έχω νιώσει καλύτερα από άποψη φυσικής κατάστασης, όσον αφορά τα μεγάλα, δυνατά ματς, τις δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που πρέπει να αντιμετωπίσω στην Αυστραλία. Έχω δουλέψει πολύ πάνω σ' αυτό", πρόσθεσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Για το σημερινό παιχνίδι με τον Goffin, o Στεφ είπε: "Είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο που έπρεπε να αντιμετωπίσω κάτω από δύσκολες συνθήκες, γιατί είχε πολλή ήλιο και ζέστη. Κατάφερα όμως να ανταπεξέλθω. Στην αρχή δεν σέρβιρα τόσο καλά, αλλά στη συνέχεια βρήκα ρυθμό. Παράλληλα, άρχισα να επιστρέφω όλο και καλύτερα. Έπαιζα επιθετικά, είχα υπομονή και επιμονή στην τακτική μου και είμαι χαρούμενος γι' αυτή τη σημαντική νίκη που έδωσα στη χώρα μου."

Όσο για το αν θα παίξει αύριο στο μικτό διπλό, ο Στέφανος ήταν ξεκάθαρος: "Θέλουμε κάθε νίκη, ανεξάρτητα από το αν θα εξασφαλίσουμε νωρίτερα την πρόκριση. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε τη σειρά με το Βέλγιο και θα βάλουμε τους καλύτερους παίκτες που έχουμε στην ομάδα."

Δηλώσεις έκανε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επίσης έπαιξε σήμερα και έχασε στις λεπτομέρειες από την Alison Van Uytvanck. Η Νο.2 Ελληνίδα τενίστρια, ρωτήθηκε για την εμπειρία να παίζει σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο και αρκετούς Έλληνες στις κερκίδες: "Είναι το μεγαλύτερο κοινό που έχω παίξει, αλλά μου αρέσει η μεγάλη σκηνή, μου αρέσει ο κόσμος.

Λέω στον εαυτό μου πως θέλω να βρίσκομαι εδώ και το αποδεικνύω, ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι, που ήταν κλειστό. Ήμουν μπροστά με 5-3 και είχα set point στο 1ο σετ. Όλα αυτά μου δίνουν κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Δεν θα τα παρατήσω. Θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να επιστρέψω και να κερδίζω αγώνες σαν κι αυτόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots