Ανίκητοι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς, 4-1 η Ελλάδα! (vid)

 
Ανίκητοι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς, 4-1 η Ελλάδα! (vid)
© Tennis Australia
tn team Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 - 9:48

H Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμειναν αήττητοι και στο διπλό, ολοκλήρωσαν το νέο θρίαμβο της Ελλάδας κόντρα στο Βέλγιο και οδήγησαν την ελληνική ομάδα στα νοκ άουτ με το εξαιρετικό ρεκόρ νικών 8-2!

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, να πάνε πολύ ψηλά την Ελλάδα στο πρώτο United Cup της ιστορίας στην Αυστραλία.

Στην ολοκλήρωση του tie της Ελλάδας με το Βέλγιο και της φάσης των ομίλων, οι δυο κορυφαίοι πρωταθλητές μας επιβλήθηκαν της Kirsten Flipkens και του Michael Geerts με 6-3, 6-2, για να κάνουν το 4-1 στη σειρά.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 1η θεση του Group A με αρκετά εμφατικό τρόπο, αφού κέρδισε με 4-1 τη Βουλγαρία και το Βέλγιο. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους με το 2 στα 2 στα tie και με απολογισμό νικών 8-2, που σημαίνει πως από τώρα έχει καλές πιθανότητες για να μπει στην ημιτελική φάση, που θα γίνει στο Σίδνεϊ.

Θυμίζουμε πως αύριο η Ελλάδα θα παίξει στον τελικό του Περθ με τη νικήτρια του Group F, που θα κριθεί στο tie της Κροατίας με τη Γαλλία (η Κροατία προηγείται με 2-0). Οι τρεις νικήτριες των τριών τελικών πόλεων θα μπουν απευθείας στα ημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά θα μπει και μια ηττημένη από τις τρεις, εκείνη που θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο τουρνουά σε σχέση με τις υπόλοιπες ηττημένες ομάδες.

Κάθε νίκη επομένως είναι σημαντική και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα Σάκκαρη και Τσιτσιπάς, που μέχρι στιγμής έχουν κερδίσει από 2 αγώνες στα μονά και τους 2 που έδωσαν στα διπλά!

Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έκαναν πολύ καλό ματς αμφότεροι από τη γραμμή του σερβίς, με τον Στέφανο για μια ακόμα φορά να είναι κυριαρχικός και να παίρνει πρωτοβουλίες απ' όλα τα σημεία του γηπέδου και τη Μαρία να σερβίρει καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο διπλό, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να μην υποστεί κανένα break.

Στο 1ο σετ και οι δυο ομάδες έφτασαν από μια φορά σε deciding point στο αντίπαλο σερβίς. Η πρώτη ήταν στο σερβίς της Σάκκαρη στο 3ο game, με τους δυο πρωταθλητές μας να κερδίζουν τον κρίσιμο πόντο. Η δεύτερη ήταν για την ελληνική ομάδα στο 8ο game, με τον Στέφανο να επιτίθεται στον Geerts με επιτυχία, αφού ο Βέλγος δεν μπόρεσε να αμυνθεί παρόλο που βρισκόταν ψηλά στο φιλέ και η Ελλάδα έκανε το break για το 5-3. Στη συνέχεια ο Στέφανος πήρε και τις μπάλες, για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3.

Το ελληνικό δίδυμο συνέχισε να κυριαρχεί και έκανε νωρίς το break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. Με νέο break στο 7ο game διεύρυνε το προβάδισμα στο 5-2 και στη συνέχεια έκανε και το 6-2, "κλειδώνοντας" τη νίκη και το 4-1 της Ελλάδας εις βάρος του Βελγίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots