"Εφτάψυχος" Στεφ κράτησε "ζωντανή" την Ελλάδα! (vids)

 
"Εφτάψυχος" Στεφ κράτησε "ζωντανή" την Ελλάδα! (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 - 10:40

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα εκπληκτικό 1ο σετ, όμως αργότερα τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Borna Coric, κατάφερε ωστόσο να ανατρέψει το 1-4 στο 3ο σετ και να πάρει μια παλικαρίσια νίκη, κρατώντας "ζωντανή" την Ελλάδα στον τελικό του Περθ στο United Cup.

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στους δυο κορυφαίους των δυο ομάδων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει του Borna Coric με 6-0, 6-7 (4), 7-5 και να κρατήσει "ζωντανή" την Ελλάδα στον τελικό του Περθ, ισοφαρίζοντας την Κροατία σε 1-1.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς, "κατάπιε" τον αντίπαλό του στο 1ο σετ και το κατέκτησε με bagel σε 26 μόλις λεπτά, έχοντας 3/3 κερδισμένα break points, 5 άσσους και 4 winners, έναντι ενός άσσου του Coric και κανενός winner, καθώς και 3 αβίαστα λάθη, έναντι 9 του Κροάτη. 

Ο Coric ανέβαζε σταδιακά το επίπεδό του στη συνέχεια του παιχνιδιού, καταφέρνοντας αρχικά να σταθεροποιήσει τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα να το προστατεύσει με επιτυχία σε ολόκληρο το 2ο σετ.

Ο Στεφ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το break και να τελειώσει το παιχνίδι στο 12ο game του 2ου σετ, στο οποίο είχε 2 match points, o Coric όμως άντεξε στην πίεση, τα έσβησε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου είχε και το momentum, για να επικρατήσει με 7-4 και να στείλει το ματς σε 3ο σετ. 

Εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ επικίνδυνα για τον Στέφανο και την Ελλάδα, αφού ο Coric συνέχισε να έχει το momentum και έκανε και το break, για να προηγηθεί με 4-1. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να σταματήσει τον ρυθμό του Κροάτη. Πρώτα έκανε το break για να μειώσει σε 3-4, ενώ στο αμέσως επόμενο game ανέτρεψε το 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Στο 11ο game έκανε και δεύτερο break ο Έλληνας πρωταθλητής, που πήρε ξανά τον έλεγχο στα χέρια του και προηγήθηκε με 6-5. Ακολούθησε ένα επεισοδιακό τελευταίο game, με τον Στέφανο να χάνει διπλό match point στο 40-15 και να βρίσκεται αντιμέτωπος με break point (40-Α).

Για ακόμα μια φορά στην κρίσιμη στιγμή έμεινε δυνατός ο Στεφ, έσβησε το break point με μεγάλο σερβίς και τελικά "σφράγισε" την πολύ σημαντική αυτή νίκη στο 4ο match point του, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Ήταν μια νίκη ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, που απέφυγε να μείνει πίσω με 0-2 στον τελικό του Περθ και ανταυτού ισοφάρισε τη σειρά με την Κροατία στο 1-1.

Πλέον είναι για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του United Cup η ομάδα μας, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να πάρει και προβάδισμα στον επόμενο αγώνα, στον οποίο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Petra Martic (11:30GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Με τη νίκη αυτή, ο Τσιτσιπάς έκανε το 3 στα 3 στα μονά στο United Cup, παραμένοντας αήττητος στη διοργάνωση και στη φετινή σεζόν. Θυμίζουμε πως αήττητος είναι και στα διπλά, έχοντας κερδίσει και τα 2 παιχνίδια που έδωσε με συμπαίκτρια τη Σάκκαρη.

Επιπλέον κατάφερε να σταματήσει το αρνητικό σερί που είχε απέναντι στον Coric, παίρνοντας και τη ρεβάνς μετά από 3 συνεχόμενες ήττες από τον Κροάτη, δυο απ' αυτές το 2022 σε Σινσινάτι και Βιέννη, μειώνοντας στο head-to-head απέναντί του στο 3-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots