Ισοφάρισε η Κροατία, στο μικτό διπλό θα κριθεί η πρόκριση (vid)

 
Ισοφάρισε η Κροατία, στο μικτό διπλό θα κριθεί η πρόκριση (vid)
tn team Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 - 15:10

O Borna Gojo κέρδισε τον Στέφανο Σακελλαρίδη στο 4ο παιχνίδι του τελικού του Περθ και η Κροατία ισοφάρισε την Ελλάδα σε 2-2. Στο μικτό διπλό θα κριθούν τα πάντα, όπου η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσουν την πρόκριση για την ελληνική ομάδα.

Παρότι και σήμερα έπαιξε καλό τένις και στάθηκε πολύ καλά σε έναν παίκτη top επιπέδου, ο Στέφανος Σακελλαρίδης δεν κατάφερε να κάνει νέα υπέρβαση και ηττήθηκε από τον Borna Gojo με 6-4, 6-2.

Θυμίζουμε πως ο 18χρονος Σακελλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.803 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε χθες να παίξει απέναντι στον Zizou Bergs, No.129 στην παγκόσμια κατάταξη, κάνοντας το ντεμπούτο του στο ATP Tour και τον κέρδισε, πανηγυρίζοντας τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Σήμερα κοίταξε στα μάτια τον Gojo, που βρίσκεται στο Νο.144 της παγκόσμιας κατάταξης και χθες έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς και κέρδισε τον Adrian Mannarino. Δεν μπόρεσε όμως να φτάσει σε μια νέα υπέρβαση ο νεαρός Έλληνας τενίστας, που σίγουρα κέρδισε επάξια το χειροκρότημα.

Ο Στέφανος έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς στο ξεκίνημα του αγώνα κι έτσι βρέθηκε πίσω με 0-2. Δεν κατάφερε να επανέλθει στο σετ, παρότι έκανε πολύ καλή δουλειά στο να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break και ήταν κοντά σε αρκετά service games του Gojo, με τον Κροάτη να κατακτά τελικά το κλειστό αυτό σετ στα 10 games.

Και στο 2ο σετ πάλεψε ο Σακελλαρίδης, ο Gojo όμως έκανε το break μετά από 3 χαμένα break points, σε ένα game 5 ισοπαλιών, για να προηγηθεί με 2-1. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στον Κροάτη, που χαλάρωσε αρκετά, έκανε κι άλλο break και "ξέφυγε" με 4-1.

Ο Σακελλαρίδης έχασε και την ευκαιρία που είχε για να πάρει έστω το ένα break πίσω κι έτσι ο Gojo έκανε το 5-1, για να τελειώσει λίγο αργότερα και το παιχνίδι, με ένα νέο κράτημα σερβίς για το 6-2.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα η Ελλάδα κέρδισε τους δυο αγώνες των κορυφαίων, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κερδίζει τον Borna Coric και τη Μαρία Σάκκαρη να κερδίζει την Petra Martic, όμως η Κροατία πήρε τα δυο ματς των Νο.2, με τη νίκη του Gojo και νωρίτερα της Donna Vekic επί της Δέσποινας Παπαμιχαήλ.

Τα πάντα στον τελικό του Περθ θα κριθούν στο μικτό διπλό, όπου η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τη Martic και τον Gojo. Με τα αποτελέσματα που είχε η Ελλάδα αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες, προκύπτει πως η ομάδα μας δεν μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά ως καλύτερη ηττημένη, επομένως η νίκη είναι μονόδρομος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots