Κατέκτησαν το United Cup οι Αμερικάνοι (vids)

 
Κατέκτησαν το United Cup οι Αμερικάνοι (vids)
© Tennis Australia / Peter Staples
tn team Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 - 11:07

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνέχισαν στη σαρωτική τους πορεία στο United Cup κερδίζοντας καθαρά και την Ιταλία, για να γράψουν ιστορία, αφού έγιναν η πρώτη χώρα που κατακτά το United Cup.

Οι Αμερικανοί είχαν την πιο εντυπωσιακή πορεία από κάθε άλλη ομάδα σε όλες τις φάσεις του τουρνουά και στον τελικό επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, διαθέτοντας αναμφίβολα το πληρέστερο ρόστερ απ' όλες τις ομάδες.

Επικράτησαν με 4-0 της Ιταλίας "σφραγίζοντας" τον τίτλο από το 3ο κιόλας μονό, στο οποίο ο Taylor Fritz επικράτησε του Matteo Berrettini με 7-6 (4), 7-6 (6).

Ο αγώνας δεν είχε break, αλλά ο Fritz ήταν αισθητά καλύτερος σε όλη τη διάρκειά του και δίκαια έφτασε στη νίκη. Στο 1ο σετ ο Αμερικανός είχε 4 χαμένα break points, ενώ στο 2ο είχε άλλες 5 ευκαιρίες, την ώρα που ο Berrettini δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει το αντίπαλο σερβίς. Τελικά ο Fritz "καθάρισε" το ματς στο tie-break, κερδίζοντας σχετικά εύκολα το 1ο με 7-4 και με 8-6 το 2ο, στο οποίο δεν κινδύνεψε άμεσα, μιας και ο Berrettini δεν έφτασε σε set point.

Νωρίτερα οι Αμερικανοί είχαν πάρει το ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου, χάρη στη νίκη της Jessica Pegula επί της Martina Trevisan με 6-4, 6-2, αλλά και του Frances Tiafoe, που κέρδισε το 1ο σετ με τον Lorenzo Musetti με 6-2, πριν ο Ιταλός εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού στον ώμο του.

Στο 4ο rubber της σειράς, η Madison Keys επιβλήθηκε της Lucia Bronzetti με 6-3, 6-2 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Αμερικανών.

Θυμίζουμε πως οι Αμερικανοί έχασαν μόνο 2 παιχνίδια στην πορεία τους μέχρι τον τελικό. Στη φάση των ομίλων ήταν η καλύτερη ομάδα, η μόνη που κέρδισε τους 9 από τους 10 αγώνες που έδωσε, ενώ στον τελικό του Σίδνεϊ επιβλήθηκε της Μεγάλης Βρετανίας με 4-1 και στα ημιτελικά συνέτριψε την Πολωνία με 5-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots