Με καλή εμφάνιση και αιδιόδοξη εικόνα επέστρεψε στα μονά ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Με καλή εμφάνιση και αιδιόδοξη εικόνα επέστρεψε στα μονά ο Τσιτσιπάς (vids)
© The Greek Herald
tn team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 10:09

O Στέφανος Τσιτσιπάς συνδύασε με μια καλή εμφάνιση τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, έβαλε την Ελλάδα σε θέση οδηγού στο tie με τον Καναδά και το πιο σημαντικό, φάνηκε να είναι υγιής.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα που έπαιξε στο μονό μετά από το πικρό κλείσιμο της περσινής σεζόν του στο ATP Finals με τον τραυματισμό στη μέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε εύκολα τον Steven Diez με 6-2, 6-3 και έφερε την Ελλάδα πιο κοντά στην πρόκριση για τα προημιτελικά του United Cup.

Η ομάδα μας έκανε συγκεκριμένα το 1-0 στο tie με τον Καναδά, στο οποίο ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, χρειάζεται άλλη μια νίκη στα δυο επόμενα ματς για να πάρει και μαθηματικά την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup.

Θυμίζουμε πως η Μαρία Σάκκαρη θα πάρει τη σκυτάλη και θα αντιμετωπίσει τη Leylah Fernandez στο επόμενο παιχνίδι, ενώ στο μεικτό διπλό, εφόσον χρειαστεί, θα αγωνιστούν μαζί οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, απέναντι στους Felix Auger-Aliassime και Fernandez.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, έκανε με το καλημέρα το break και προηγήθηκε με 3-0, αφού χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point στο 3ο game. Ήταν το μόνο break point που αντιμετώπισε σε ολόκληρο τον αγώνα ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος δεν κινδύνεψε ξανά από τη γραμμή του σερβίς.

Με ακόμα ένα break έκλεισε στο 8ο game το 1ο σετ (6-2), ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε επίσης με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, διατηρώντας με ασφάλεια τη διαφορά του ενός break μέχρι το τέλος και κλείνοντας το ματς σε 77 λεπτά.

Αυτή ήταν η 5η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα μονά σε αγώνες για το United Cup για τον Τσιτσιπά (5-0), που πέρσι δεν είχε χάσει ούτε ένα ματς στη διοργάνωση.

Τώρα σειρά έχει η Σάκκαρη, η οποία θα διεκδικήσει κόντρα στη Fernandez τη νίκη που θα στείλει την ομάδα μας στα προημιτελικά, εκεί όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει είτε τη Γερμανία του Alexander Zverev, είτε ξανά τον Καναδά! 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots