Πρώτη νίκη για τον Murray

 
Πρώτη νίκη για τον Murray
Πρώτη νίκη για τον Murray
tennisnews team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 - 22:21

Ο Andy Murray δε δυσκολεύτηκε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του απέναντι στον Viktor Troicki και μετά από μια άνετη επικράτηση, προκρίθηκε στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ξεκινώντας με πειστικό τρόπο την προσπάθεια της υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου.

Με μια πειστική νίκη συνδύασε την πρεμιέρα του στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Andy Murray, ο οποίος επιβλήθηκε του Viktor Troicki με 6-3, 6-2, σε 1 ώρα και 23 λεπτά.

Ο 29χρονος Βρετανός, Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 winners και 21 αβίαστα λάθη, κυριάρχησε στο court την περισσότερη ώρα και πανηγύρισε την 13η διαδοχική νίκη του στο tour.

Ο πρωταθλητής του Wimbledon και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, έχασε το σερβίς του στο πρώτο του μόλις game στο τουρνουά, απάντησε όμως άμεσα και πήρε το προβάδισμα με 2-1, πριν από την πρώτη διακοπή στο παιχνίδι. Αργότερα έκανε ένα ακόμη break, για να κερδίσει το πρώτο σετ με 6-3. 

Στο 2ο σετ ο Βρετανός κυριάρχησε απόλυτα και βρέθηκε να κερδίζει με 5-1, δείχνοντας πως αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε αυτή την πρόκριση. Πράγματι, στο 8ο game ολοκλήρωσε την αποστολή του, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-2.

Στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Murray θα αντιμετωπίσει τον Juan Monaco, που είχε επίσης εύκολο έργο στην πρεμιέρα του στο Ρίο, κερδίζοντας τον Mirza Basic με 6-2, 6-2.

Σε αντίθεση με τους Murray και Monaco, o Fabio Fognini χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, για να κάμψει τελικά την αντίσταση του 36χρονου Victor Estrella Burgos, με 2-6, 7-6 (4), 6-0.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο David Ferrer πραγματοποίησε πειστική νίκη στον πρώτο του αγώνα στο Ρίο, συντρίβοντας τον Denis Istomin με 6-2, 6-1, ενώ ο γηπεδούχος Rogerio Dutra Silva, επικράτησε του Thomas Fabbiano 7-6 (4), 6-1. O Joao Sousa σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Robin Haase, πρόσφατου πρωταθλητή στο Challenger της Χάγης, κερδίζοντας τον Ολλανδό με 6-1, 7-5.

Τέλος, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία του λεπτά, ο Gilles Muller κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Jerzy Janowicz, με 5-7, 6-1, 7-6 (10). Ο Muller, ο οποίος είναι ο σημαιοφόρος της αποστολής του Λουξεμβούργου, κέρδισε για δεύτερη φορά αγώνα Ολυμπιακών Αγώνων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots