Δεν είναι σίγουροι για Ολυμπιακούς Nadal και Serena

 
Δεν είναι σίγουροι για Ολυμπιακούς Nadal και Serena
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 8:51

Ο Rafael Nadal, αλλά και η Serena Williams, άφησαν υπόνοιες πως μπορεί και να μην ταξιδέψουν στο Τόκιο τον Ιούλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ειλικρινά, δεν μπορώ να σας δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση αυτή τη στιγμή, γιατί δεν το ξέρω. Δεν ξέρω το πρόγραμμά μου. Σε έναν φυσιολογικό κόσμο δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι μπορεί να χάσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εννοείται αυτό. Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικοί είναι για μένα", είπε ο Nadal στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

"Συνήθως ξέρω το πρόγραμμά μου για όλη σχεδόν τη χρονιά από τον Ιανουάριο, όμως αυτή τη χρονιά όλα είναι διαφορετικά, γι' αυτό πρέπει και εμείς να είμαστε πιο ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε στα πράγματα που συμβαίνουν", πρόσθεσε ο 35χρονος Ισπανός.

Τις αμφιβολίες της διατηρεί και η Serena Williams, η οποία δυο μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνει 40 ετών.

"Δεν έχω σκεφτεί τόσο το Τόκιο, επειδή κανονικά θα ήταν κάτι που θα γινόταν πέρσι, αλλά τελικά θα γίνει φέτος και ακόμα υπάρχει μια πανδημία, οπότε πρέπει να το σκεφτώ καλά. Υπάρχουν επίσης και τα Grand Slams, οπότε κάνουν το πρόγραμμα πιο δύσκολο. Θα το συζητήσουμε κάποια μέρα, όταν θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μου", είπε η Αμερικανίδα.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό του Nadal και της Serena, είναι πως αμφότεροι έχουν κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς - και μάλιστα όχι μόνο ένα. Η Serena έχει κερδίσει το χρυσό στα μονά το 2012 στο Λονδίνο και άλλα 3 χρυσά στα διπλά με την αδερφή της Venus, το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο, ενώ ο Nadal έχει κερδίσει ένα χρυσό στα μονά το 2008 στο Πεκίνο και ένα χρυσό στα διπλά το 2016 στο Ρίο.

Επίσης και οι δυο έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τα Grand Slams, καθώς ο Nadal χρειάζεται έναν τίτλο για να ξεπεράσει το ρεκόρ των 20 majors του Roger Federer, ενώ η Serena θέλει επίσης ένα και το κυνηγάει τα τελευταία χρόνια, για να ισοφαρίσει του ρεκόρ όλων των εποχών σε άνδρες και γυναίκες, των 24 Slams της Margaret Court.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots