Και επίσημα στους Ολυμπιακούς Τσιτσιπάς-Σάκκαρη

 
Και επίσημα στους Ολυμπιακούς Τσιτσιπάς-Σάκκαρη
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 - 10:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για να αγωνιστούν στα μονά, καθώς και στο μεικτό διπλό για την Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες ανανεώσεις των παγκόσμιων κατατάξεων της ATP και της WTA, ο Στέφανος και η Μαρία είναι, όπως αναμενόταν βεβαίως εδώ και πολύ καιρό, στις λίστες της ITF για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μάλιστα, πιάνουν και το όριο για το μεικτό διπλό, όπου έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία τους να αγωνιστούν, διότι βρίσκονται ανάμεσα στα 15 ζευγάρια με την καλύτερη συνδυαστική βαθμολογία.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των Ολυμπιακών Αγώνων και της ITF, κριτήριο για την πρόκριση αποτελούν οι ανανεωμένες λίστες μετά το Roland Garros. Συνολικά 56 άνδρες και 56 γυναίκες παίρνουν την πρόκριση μέσα από τις κατατάξεις ΑΤΡ και WTA αντίστοιχα, ωστόσο η κάθε χώρα μπορεί να έχει έως 4 αθλητές και αθλήτριες, επομένως κάποιοι παίκτες μπορεί να πιάνουν το όριο αλλά να μην έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν, όπως για παράδειγμα οι Αμερικανίδες Jessica Pegula και Madison Keys.

Οι υπόλοιπες 8 θέσεις των 64αριών ταμπλό, καλύπτονται από 6 ηπειρωτικά εισιτήρια, τα οποία δίνονται στους παίκτες με τους επόμενους αμέσως καλύτερους από κάθε ήπειρο, 1 εισιτήριο για τη διοργανώτρια χώρα και τους προηγούμενους χρυσούς Ολυμπιονίκες, που είναι ο Andy Murray και η Monica Puig - που κατά σύμπτωση αμφότεροι χρειάζονται αυτή την απευθείας είσοδο, αφού βρίσκονται εκτός του Top 100.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots