Σάκκαρη: "Οι Ολυμπιακοί σημαίνουν τα πάντα για μένα" (vid)

 
Σάκκαρη: "Οι Ολυμπιακοί σημαίνουν τα πάντα για μένα" (vid)
tn team Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 14:17

Σε μια συνέντευξή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ITF, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τη σημασία των Αγώνων στη χώρα μας αλλά και για την ίδια προσωπικά, που θέλει όσο τίποτε άλλο να κάνει μια μεγάλη πορεία στο Τόκιο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

"Θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή και ως Ελληνίδα, με τους Ολυμπιακούς να έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα, ανυπομονώ πολύ για να αγωνιστώ. Δεν γνωρίζω πως θα είναι εκεί, πως θα είναι η τελετή έναρξης, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα highlights της χρονιάς - πιθανότατα το highlight της χρονιάς", είπε η Σάκκαρη.

Εκτός από την ίδια, στο Τόκιο θα βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον οποίο θα αγωνιστούν μαζί και στο μεικτό διπλό.

"Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα για τη χώρα μας, για τον λαό μας. Όλοι μας ανυπομονούμε γι' αυτό. Πιστεύω πως έχουμε μια δυνατή ομάδα στο τένις και μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά."

Το 2004 οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα και παρότι η Μαρία ήταν ένα μικρό κορίτσι, είχε πάει στο ΟΑΚΑ και είχε παρακολουθήσει τον τελικό των ανδρών, όπου ο Nicolas Massu κέρδισε τον Mardy Fish. Μάλιστα, θυμάται να είναι πολύ κοντά με τους Χιλιανούς φιλάθλους.

"Η πρώτη μου ανάμνηση από τους Ολυμπιακούς είναι από το 2004, όταν έγιναν στην Αθήνα. Είχα πάει στον τελικό των ανδρών και καθόμουν μαζί με τους Χιλιανούς στις κερκίδες. Ήταν φοβερό, ήταν πολύ όμορφο."

Όσο για τη σημασία των Αγώνων για την ίδια: "Οι Ολυμπιακοί σημαίνουν τα πάντα για μένα. Η Ελλάδα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αγωνίζομαι, μετά την οικογένειά μου. Αγαπώ τη χώρα μου, είμαι πολύ παθιασμένη και πατριώτισσα. Κάθε φορά που επιστρέφω στην Ελλάδα και παίρνω την αγάπη του κόσμου είναι πολύ διαφορετικό συναίσθημα. Είναι κάτι που σίγουρα θα μου λείψει όταν σταματήσω το τένις.

Το να ακουστεί ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος και να φορέσω ένα μετάλλιο θα είναι μοναδικό. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κερδίσω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Το να κάνω εμένα υπερήφανη και τη χώρα μου υπερήφανη για μια ακόμα φορά, όπως είπα σημαίνει πάρα πολλά για μένα."

Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και πρόσφατα ημιφιναλίστ στο Roland Garros, είπε πως δεν περίμενε να καταφέρει να είναι σε μια τόσο υψηλή θέση, που της δίνει όχι μόνο την πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τη φιλοδοξία να γυρίσει στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο.

"Δεν περίμενα πως θα φτάσω ως εδώ. Είμαι υπερήφανη που τα κατάφερα, που είμαι σε θέση να αντιμετωπίζω αυτές τις παίκτριες και να είμαι μέρος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας. Θέλω όλα να πάνε καλά έως τότε, να είμαι υγιής και να βιώσω αυτή τη μοναδική εμπειρία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots