Η κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Witters/Hamburg European Open
tn team Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 - 5:58

Τον Philipp Kohlschreiber θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει πιθανό αντίπαλο στον 2ο γύρο τον Frances Tiafoe και μπορεί να συναντηθεί με τον Novak Djokovic μόνο στον τελικό. Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει στον 1ο γύρο με την Anett Kontaveit. Δείτε αναλυτικά τις κληρώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι στο Νο.3 του ταμπλό και θα αντιμετωπίσει τον πολύ έμπειρο Philipp Kohlschreiber. Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, ο Στέφανος θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Frances Tiafoe και Soon-woo Kwon.

Θυμίζουμε πως από τον Tiafoe είχε ηττηθεί πριν λίγες εβδομάδες, στον 1ο γύρο του Wimbledon.

Στον 3ο γύρο ο Στέφανος διασταυρώνεται με τον Ugo Humbert, ενώ στα προημιτελικά με τους Diego Schwartzman και Karen Khachanov. Στα ημιτελικά διασταυρώνεται με τον Daniil Medvedev και μπορεί να συναντήσει μόνο στον τελικό τον Novak Djokovic.

Η κλήρωση του Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς:
1ος γύρος: Philipp Kohlschreiber
2ος γύρος: Soon-woo Kwon / Frances Tiafoe
3ος γύρος: Ugo Humbert
Προημιτελικά: Diego Schwartzman / Karen Khachanov
Ημιτελικά: Daniil Medvedev
Τελικός: Novak Djokovic

O Djokovic, που έχει κερδίσει όλους τους μεγάλους τίτλους φέτος και θέλει να συνεχίσει αυτό το απίστευτο σερί, θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Hugo Dellien. Στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον επικίνδυνο Jan-Lennard Struff και στον 3ο γύρο τον Alejandro Davidovich Fokina. Στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Andrey Rublev και στα ημιτελικά με τον Alexander Zverev.

Πιθανοί προημιτελικοί ανδρών (βάσει seedings):
[1] Djokovic - Rublev [5]
[3] Zverev - Hurkacz [7]
[5] Schwartzman - Tsitsipas [3]
[6] Carreno Busta - Medvedev [2]

Το ταμπλό των ανδρών

Η Μαρία Σάκκαρη, που επίσης θα παίξει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της την αρκετά επικίνδυνη Anett Kontaveit, σε μια κλήρωση που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη, αφού η Εσθονή αποτελεί μια από τις καλύτερες unseeded παίκτριες.

Στον 2ο γύρο η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (εφόσον προκριθεί) θα αντιμετωπίσει μια εκ των Nina Stojanovic και Nao Hibino, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την Elina Svitolina, No.4 στο ταμπλό. Από εκεί και πέρα, η Μαρία διασταυρώνεται στα προημιτελικά με την Karolina Pliskova, στα ημιτελικά με τις Naomi Osaka και Iga Swiatek, ενώ στην άλλη μεριά του ταμπλό βρίσκονται οι Ashleigh Barty και Aryna Sabalenka.

Η κλήρωση της Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς:
1ος γύρος: Anett Kontaveit
2ος γύρος: Nina Stojanovic / Nao Hibino
3ος γύρος: Elina Svitolina
Προημιτελικά: Karolina Pliskova
Ημιτελικά: Iga Swiatek / Naomi Osaka
Τελικός: Ashleigh Barty / Aryna Sabalenka

Πιθανοί προημιτελικοί γυναικών (βάσει seedings):
[1] Barty - Krejcikova [8]
[3] Sabalenka - Muguruza [7]
[5] Pliskova - Svitolina [4]
[6] Swiatek - Osaka [2]

Το ταμπλό των γυναικών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots