Και ο Zverev στους "8"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 11:05

Ο Alexander Zverev έκανε τα εύκολα δύσκολα, στο τέλος όμως πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Alexander Zverev φαινόταν πως θα έφτανε σε μια άνετη επικράτηση επί του Nikoloz Basilashvili, στο 2ο σετ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Γεωργιανό, τέλος καλό όλα καλά όμως για τον Γερμανό που πήρε τελικά τη νίκη με 6-4, 7-6 (5).

O Zverev έκανε ένα συγκλονιστικό 1ο σετ από τη γραμμή του σερβίς, αφού δεν έχασε ούτε έναν πόντο (20/20) και με ένα break στο 10ο game με love, διαμόρφωσε το 6-4. Όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε εύκολα και το 2ο σετ ο Γερμανός, αφού έκανε το break στο πολύ κρίσιμο 8ο game και προηγήθηκε με 5-3.

Ο Basilashvili όμως κατάφερε να σβήσει 3 match points στο σερβίς του Zverev στο 9ο game, τα δυο απ' αυτά συνεχόμενα (5-3, 40-15), για να φτάσει για πρώτη φορά σε ένα game σε break point και τελικά να κάνει και το break, επιστρέφοντας για τα καλά στο παιχνίδι.

Τα επόμενα λεπτά έγιναν αρκετά επικίνδυνα για τον Zverev, που με δυσκολία κράτησε το σερβίς του για το 6-5 αργότερα και εξασφάλισε το tie-break. Εκεί φρόντισε να επικρατήσει με 7-5 και να βάλει τέλος στο παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να παίξει και 3ο σετ.

Ο Zverev κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά στο Τόκιο και δεν έχει ακόμα χαμένο σετ. Στα προημιτελικά θα είναι ξανά το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού θα αντιμετωπίσει τον Jeremy Chardy. Ο Γάλλος συνεχίζει το απίστευτο τουρνουά του και μετά από τον Aslan Karatsev κέρδισε και τον Liam Broady, με 7-6 (3), 4-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots