Πρώτος στα ημιτελικά ο Khachanov

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 - 11:45

O Karen Khachanov κέρδισε τον Ugo Humbert έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του μονού ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Khachanov χρειάστηκε 2,5 ώρες, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Humbert με 7-6 (4), 4-6, 6-3 και προκρίθηκε στην τελική 4άδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το 1ο σετ χρειάστηκε 68 λεπτά για να ολοκληρωθεί, με τον Khachanov να είναι καλύτερος παίκτης και να έχει 5 ευκαιρίες σε 3 διαφορετικά games για να κάνει το break, αλλά να μην το καταφέρνει. Στο δικό του σερβίς ο Ρώσος δεν απειλήθηκε ποτέ και τελικά κατάφερε έστω και στο tie-break να φέρει στο μέρος του αυτό το σετ.

Ο Humbert έκανε break στην πρώτη του ευκαιρία, στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Ο Khachanov είχε και πάλι πολλές χαμένες ευκαιρίες, αφού στο 8ο game είχε 4 break points και στο 10ο game ακόμα ένα, κανένα όμως δεν αξιοποιήθηκε και ο Γάλλος έφτασε στο 6-4 και έστειλε το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί ο Khachanov "λυτρώθηκε", κερδίζοντας 12 πόντους στη σειρά για να μετατρέψει γρήγορα το 1-1 σε 4-1. Έχασε μόνο δυο πόντους σε ολόκληρο το σετ από τη γραμμή του σερβίς ο Ρώσος, που έφτασε χωρίς να κινδυνέψει στην κατάκτησή του με 6-3.

Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον Khachanov που τα πηγαίνει εκπληκτικά και θα περιμένει την αναμέτρηση του Daniil Medvedev με τον Pablo Carreno Busta, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Στην περίπτωση που είναι ο Medvedev, θα είναι εξασφαλισμένη και η παρουσία ενός Ρώσου στον τελικό της Κυριακής, καθώς και στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου του Σαββάτου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots