Συντετριμμένος ο Τσιτσιπάς μετά την ήττα

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 - 21:43

Η μεγάλη απογοήτευση του Στέφανου Τσιτσιπά για τον αποκλεισμό του μετά την τεράστια μάχη με τον Stan Wawrinka, τα δάκρυά του μετά το ματς, καθώς και το μήνυμα που έστειλε στους Έλληνες φιλάθλους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε για 5 ώρες και 9 λεπτά απέναντι στον κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων, Stan Wawrinka, αλλά στο τέλος δεν πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Roland Garros. Συντετριμένος με το αποτέλεσμα και εξαντλημένος από την προσπάθεια, ο Στέφανος έκλαψε μετά από τον αγώνα, κάτι που είχε πολύ καιρό να κάνει, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. 

"Πάει πολύς καιρός που έκλαψα μετά από αγώνα. Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και ήταν δύσκολο να το χειριστώ. Θα προσπαθήσω να μάθω απ' αυτή την εμπειρία, όσα περισσότερα μπορώ."

Παρόλο που κέρδισε έναν παραπάνω πόντο από τον Wawrinka σήμερα (195-194), στις ευκαιρίες του δεν κατάφερε να πιέσει όσο θα ήθελε, αξιοποιώντας μόλις τα 5 από τα 27 break point του - κανένα στο 5ο σετ (0/8).

"Ήμουν πάρα πολύ κοντά. Δεν πίεζα αρκετά. Είναι κάτι τυπικό για μένα να χάνω πάρα πολλά break points. Δεν ξέρω πότε θα μου κάνει κλικ και θα αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής είμαι ο ίδιος Στέφανος. Αυτό είναι το στοιχείο που θα με κάνει άλλο παίκτη."

Ο Στέφανος έστειλε κι ένα μήνυμα στους Έλληνας φιλάθλους, πριν αποχωρήσει από την αίθουσα: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά από μένα. Τους αγαπάω όλους, περνάνε ώρες μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να με υποστηρίζουν και μου δίνουν κουράγιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ελπίζω με τη βοήθειά τους σε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον σε Grand Slam."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots