Στα υψηλότερα πρόστιμα ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 - 4:48

Το ποσό που αφαιρέθηκε από τα έσοδα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros ως τιμωρία.

apostoli

Η ITF ανακοίνωσε τα πρόστιμα που επέβαλλε στους παίκτες για την 1η εβδομάδα του Roland Garros και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρισκόταν στις ψηλότερες θέσεις, με συνολική ποινή την αφαίρεση 5.000 δολαρίων από το ποσό που κέρδισε στο Παρίσι. Για την ιστορία, το χρηματικό έπαθλο του Τσιτσιπά στο Roland Garros ήταν 243.000 ευρώ. 

Η τιμωρία του 20χρονου Έλληνα τενίστα ήταν διπλή. Για την παράβαση του on-court coaching θα πληρώσει 3.000 δολάρια και για αντιαθλητική συμπεριφορά -εξαιτίας των ξεσπασμάτων που είχε στην αναμέτρησή του με τον Filip Krajinovic- θα πληρώσει 2.000 δολάρια.

Με 5.000 δολάρια τιμωρήθηκε και ο Mikael Ymer, για 3 διαφορετικές παραβάσεις, ενώ στη λίστα ήταν και το όνομα του Alexander Zverev, που θα πληρώσει 3.000 δολάρια για το ξέσπασμα που είχε και τις ρακέτες που έσπασε στην αναμέτρησή του με τον John Millman για τον 1ο γύρο.

Η μεγαλύτερη ποινή, σε άνδρες και γυναίκες, ανήκει στην Anna Tatishvili, που κρίθηκε από τους διοργανωτές πως στέρησε τη θέση στο κυρίως ταμπλό από κάποια άλλη παίκτρια που ήταν σε θέση να αγωνιστεί και κατέβηκε ανέτοιμη στην αναμέτρησή της με τη Μαρία Σάκκαρη, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο των 51.520 δολαρίων (46.000 ευρώ)!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots