2 στα 2 για Stan στο Παρίσι (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:06

Ακόμα μια καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Stan Wawrinka, που απέκλεισε τον Dominik Koepfer και θα συνεχίσει στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Μετά την εντυπωσιακή νίκη του επί του Andy Murray, o Stan Wawrinka αντιμετώπισε ακόμα έναν δυνατό αντίπαλο, τον Dominik Koepfer, που προσφάτως έπαιξε στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters, στη Ρώμη.

Ο Wawrinka έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, για να κερδίσει τον Γερμανό με 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 και να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τη φάση των "32" του παρισινού Grand Slam, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2015.

Με 51 winners ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 35χρονος Ελβετός, ακριβώς τους τριπλάσιους από τον αντίπαλό του, που είχε 17! Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κομβικό ήταν το 5ο game, στο οποίο ο Wawrinka χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το υπέρ του 3-2. Λίγο αργότερα έκανε το πρώτο break του ματς και πήρε το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Stan προηγήθηκε με 4-0, φτάνοντας τα 7 κερδισμένα games στη σειρά, για να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. O Koepfer φυσικά δε σταμάτησε να μάχεται και στο 3ο σετ, αφού πρώτα έσβησε 3 break points, κατάφερε να κάνει εκείνος το μοναδικό break και να περάσει μπροστά με 5-3.

Σε ένα σημείο που θα μπορούσε να προβληματιστεί και ενώ δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game του 4ου σετ, ο Wawrinka κατάφερε να κάνει το break τελικά στο 2ο game και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, φτάνοντας λίγο μετά στο καθοριστικό προβάδισμα του 5-0. Στο 7ο game o Ελβετός χρειάστηκε να σβήσει ένα break point, για να ολοκληρώσει τελικά τον θρίαμβό του στο 3ο του match point, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά στο Suzanne Lenglen.

Στους "32" του Roland Garros, o Wawrinka θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hugo Gaston και Yoshihito Nishioka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots