Κόπιασε, αλλά πέρασε ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:40

O Alexander Zverev χρειάστηκε 5 σετ και 4 ώρες μάχης για να κερδίσει τον Pierre-Hugues Herbert, για να πάρει τελικά το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Ο φιναλίστ του US Open έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στην πρόκριση επί του Γάλλου τενίστα, τον οποίο κέρδισε με 2-6, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 6-4, ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν 4 ώρες αγώνα στο Philippe Chatrier.

Ο προβληματισμός ήταν έντονος για τον Zverev, που δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό φάνηκε από την αρχή. Κινδύνεψε να μείνει πίσω με 2 σετ ο Γερμανός, ο οποίος κέρδισε μόνο 2 games στο 1ο σετ και βρέθηκε πίσω με 2-6, 1-4 στα μέσα του 2ου.

Πήρε μπρος μετά από αυτό το game και κατάφερε να κερδίσει 5 συνεχόμενα games για να γυρίσει το 2ο σετ, το οποίο τελικά κέρδισε με 6-4 και επέστρεψε για τα καλά στο ματς. Κέρδισε και το 3ο σετ, στο οποίο αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες αλλά κανείς δεν έφτασε στο break, όμως τα προβλήματά του δεν τελείωσαν εκεί.

Στο 4ο σετ βρέθηκε πίσω με double break, χάνοντας τα 4 από τα 5 επόμενα games. Μπορεί να μείωσε σε 3-4 από 1-4, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει και το δέυτερο break και ο Herbert κράτησε το προβάδισμά του, για να σερβίρει επιτυχημένα για την κατάκτηση του σετ στο 10ο game.

Στο αποφασιστικό σετ ο Zverev προηγήθηκε με 3-0, 30-0, όμως ούτε τότε τελείωσε ο γολγοθάς, καθώς είδε τον αντίπαλό του να ισοφαρίζει στο 6ο game. Έμεινε ψύχραιμος ο Γερμανός και έκανε νέο break στο 8ο game (5-3), όμως ξανά ο Γάλλος έκανε break back και μείωσε σε 5-4! Τελικά δε χρειάστηκε να παίξει περισσότερα games ο Zverev, καθώς απέφυγε ένα παρατεταμένο 5ο σετ κάνοντας το break στο 10ο game.

Μπορεί να μην έπαιξε καλά, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε μετά τον αγώνα, και να έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στην πρόκριση, σημασία έχει όμως για τον Zverev ότι παραμένει στο ταμπλό και την Παρασκευή θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τη 16άδα, απέναντι στον Marco Cecchinato.

O Ιταλός πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τουρνουά, στο οποίο μπήκε από τα προκριματικά και κατάφερε να αποκλείσει τον Alex De Minaur στον 1ο γύρο με 3-0 σετ και τον Juan Ignacio Londero σήμερα, με 6-3, 6-2, 5-7, 6-2.

Στα 5 σετ οδηγήθηκε και ο αγώνας του Kei Nishikori, που δεν είχε όμως αίσιο τέλος για τον Ιάπωνα. Ο Ιταλός Stefano Travaglia πήρε τη μεγάλη νίκη με 6-4, 2-6, 7-6 (7), 4-6, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots