Στους "16" με Τσιτσιπά ο Dimitrov (vid)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov Nicolas Gouheir / FFT
tennisnews team Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 - 18:27

O Grigor Dimitrov προκρίθηκε για 1η φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά τη Δευτέρα. Ο Βούλγαρος έπαιξε μόνο δυο σετ με τον Roberto Carballes Baena, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Dimitrov κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά μέχρι στιγμής στο Παρίσι και σήμερα κέρδιζε τον Carballes Baena με 6-1, 6-3 στο Suzanne Lenglen. Το παιχνίδι δε συνεχίστηκε ωστόσο, καθώς ο Ισπανός δεν μπόρεσε να συνεχίσει άλλο και εγκατέλειψε.

Όπως εξήγησε αργότερα, ήταν αδιάθετος και ανακατευόταν το στομάχι του από χθες το βράδυ. Προσπάθησε να παίξει σήμερα αλλά ήταν αδύνατο και ένιωσε να χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Ο αγώνας κράτησε μόλις 64 λεπτά.

Ο Dimitrov δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά, καθώς κέρδισε στον 1ο γύρο τον Gregoire Barrere με 6-3, 6-2, 6-2 και στον 2ο γύρο τον Andrej Martin με 6-4, 7-6 (5), 6-1.

Στη 10η παρουσία του στο παρισινό Grand Slam και μετά από 4 ήττες στον 3ο γύρο - 3 μάλιστα συνεχόμενες τα 3 τελευταία χρόνια - κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στη 16άδα.

Με τον Τσιτσιπά δεν έχουν συναντηθεί ακόμα σε επίσημη αναμέτρηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots