Τσιτσιπάς: "Η συγκέντρωση με επιβράβευσε"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 - 17:20

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στη συγκέντρωση και στην επιθετικότητά του για την πολύ καλή του απόδοση στην αναμέτρησή του με τον Grigor Dimitrov, ενώ μίλησε και για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το μάτι του.

"Ένιωσα άνετα στο court, ο Grigor μπορεί να γίνει πολύ απρόβλεπτος, έχει πολύ καλό παιχνίδι και δεν ξέρεις τι να περιμένεις μπαίνοντας στον αγώνα. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού οπότε προσπάθησα να είμαι όσο πιο επιθετικός μπορώ, να παίξω με το forehand μου, να χρησιμοποιήσω το σερβίς μου για να δημιουργήσω ευκαιρίες και ήταν ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας και για τους δυο μας.

Κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος στα games που επέστρεφα, αν και είχα πολλές ευκαιρίες για break δε νομίζω να είχα τόσο καλό ποσοστό επιτυχίας στα break, αλλά κατάφερα να κάνω μερικά breaks. Η επιθετικότητά μου στα games που επέστρεφα και η συγκέντρωσή μου σε κάθε πόντο στο τέλος με επιβράβευσε", είπε ο Στέφανος αμέσως μετά τον αγώνα του με τον Dimitrov.

Ο Στέφανος αναφέρθηκε και στο αριστερό του μάτι, στο οποίο αντιμετωπίζει έναν ερεθισμό και αυτό τον ανάγκασε να πάρει και ένα ιατρικό τάιμ άουτ στο ξεκίνημα του 2ου σετ.

"Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει, έχω ένα ερέθισμα στο μάτι μου, το είχα και στους προηγούμενους αγώνες, γι' αυτό κάλεσα το ιατρικό τάιμ άουτ. Ακόμα έχω ερέθισμα, νομίζω είναι κόκκινο."

Το 2ο σετ ήταν και το πιο ανταγωνιστικό στο παιχνίδι, το μοναδικό που ο Dimitrov πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και είχε 2 set points για να το κατακτήσει, ο Στέφανος όμως κέρδισε το κρίσιμο tie-break με 11-9 και διεύρυνε το προβάδισμά του.

"Το tie-break ήταν όλα τα λεφτά, γι' αυτό χαίρομαι που έπαιξα καλό τένις και δεν πανικοβλήθηκα, έμεινα συγκεντρωμένος και προσπάθησα να το παώ πόντο με τον πόντο. Πιστεύω πως λειτούργησε στο τέλος, έδειξε πειθαρχία και υπευθυνότητα. Ήταν πολύ υπεύθυνο από μέρους μου που πήρα το 2ο σετ και είμαι χαρούμενος με τη συμπεριφορά μου στο court, ήρθα αντιμέτωπος με set points και κατάφερα να είμαι ήρεμος και να εφαρμόσω τις στρατηγικές μου κατά τη διάρκεια των πόντων."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots