ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Julien Crosnier/FFT
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 19:12

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον Andrey Rublev, τον κέρδισε με 3-0 σετ παίρνοντας τη ρεβάνς για τον τελικό του Αμβούργου και μετρώντας πια 15 διαδοχικά κερδισμένα σετ, πήρε μια ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros!

Από το 3-5 του 1ου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός, κερδίζοντας τα 16 από τα 21 επόμενα games και επικρατώντας με το συντριπτικό 7-5, 6-2, 6-3 του Andrey Rublev, για να πάρει τη μεγάλη νίκη και πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros σε λιγότερες από 2 ώρες.

Μια ιστορική πρόκριση για τον πρώτο Έλληνα τενίστα που αγωνίστηκε σε προημιτελικό στο παρισινό Grand Slam και πλέον είναι και στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει έναν εκ των Novak Djokovic και Pablo Carreno Busta.

Για 2η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο 22χρονος Στέφανος, που ήταν βεβαίως ημιφιναλίστ και το 2019 στην Αυστραλία.

Εκτός από την ιστορική του πρόκριση, ο Στέφανος εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του, που είναι το Νο.5 της ΑΤΡ.

Μπορεί να μην έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς, να έχασε πρώτος το σερβίς του και να έμεινε πίσω με 2-4 και με 3-5, όμως από το σημείο που έκανε το πρώτο του break στο ματς και ισοφάρισε σε 5-5 δίνοντας παράταση στο 1ο σετ, ο Στέφανος ήταν απολαυστικός και κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του στο Philippe Chatrier.

Κερδίζοντας 5 games στη σειρά, ο Έλληνας πρωταθλητής πηρε το 1ο σετ με 7-5 και προηγήθηκε με 1-0 στο 2ο σετ, στο οποίο φάνηκε να αποσυντονίζεται ο Rublev, ο οποίος δεν ήταν τόσο καλός όσο στα πρώτα games της αναμέτρησης. Ο Στέφανος έκανε απανωτά break στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να κλείσει αρκετά γρήγορα το 2ο σετ.

Εξίσου επιβλητικός ήταν και στο 3ο σετ ο Στεφ, που έκανε το break στο 4ο game και "ξέφυγε" με 3-1. Ούτε η πίεση, ούτε το βάρος, ούτε τίποτα μπορούσε να σταματήσει τον πρωταθλητή μας, που είχε match point και για το double break στο 8ο game, αλλά τελικά έκλεισε το παιχνίδι στο δικό του σερβίς, κερδίζοντας με 6-3 το 3ο σετ.

Αυτό ήταν το 15ο συνεχόμενο κερδισμένο σετ για τον Τσιτσιπά, που είχε μείνει πίσω με 0-2 σετ στην πρεμιέρα του με τον Jaume Munar και έκτοτε δεν έχασε άλλο σετ στη διοργάνωση! Πήρε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ρεβάνς από τον Rublev για την πρόσφατη ήττα του στον τελικό του Αμβούργου και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη πρόκριση που έχει πετύχει ποτέ, μπαίνοντας στα ημιτελικά του Roland Garros.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού της φετινής διοργάνωσης, που θα διαδεχτεί τον αγώνα του Στέφανου στο πρόγραμμα, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots