Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι πια Next Gen" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 - 3:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Dominic Thiem, ενώ μίλησε για το στόχο της κατάκτησης ενός Grand Slam τίτλου και τόνισε πως δεν είναι πλέον Next Gen παίκτης. 

Για το αν περίμενε ο 2ος ημιτελικός του σε Slam να είναι στο Roland Garros: "Δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα, δεν περίμενα ούτε ότι ο 1ος ημιτελικός μου σε Grand Slam θα είναι στο Australian Open. Θέλω να κοιτάζω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Σίγουρα εκπλήρωσα ένα από τα όνειρά μου όταν έφτασα στα ημιτελικά του Australian Open πριν 2 χρόνια. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να είμαι διεκδικητής σε Grand Slam τουρνουά, οπότε το να είμαι σ' αυτή τη θέση με κάνει να νιώθω ξεχωριστά. Πιστεύω ότι μπορώ να μάθω κάτι από τον προηγούμενο ημιτελικό μου και να τα πάω καλύτερα. Δεν είμαι πια Next Gen παίκτης, είμαι ένας ενήλικας που έχω μεγάλους στόχους."

Για τη δήλωση που έκανε στο Chatrier, ότι μικρός έκανε "κοπάνες" για να βλέπει αγώνες στο Roland Garros και αν θυμάται αγώνες που είδε τότε: "Νομίζω ότι ήμουν ο μόνος που έχανα μαθήματα για να δω τένις, κανείς δεν έπαιζε τένις τότε! Τώρα είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο συχνό τα παιδιά να κάνουν κοπάνα για το Roland Garros, δεδομένου και ότι παίζουν τόσα πολλά παιδιά τένις στην Ελλάδα πλέον, κάτι που είναι θαυμάσιο.

Θυμάμαι να βλέπω τον Santoro κόντρα στον Clement νομίζω, εκείνος ο αγώνας που είχε κρατήσει 6 ώρες. Ο φυσιοθεραπευτής μου ο Jerome (Bianchi) ήταν μέρος αυτού του αγώνα και είναι θαυμάσιο το πως είμαστε στην ίδια ομάδα τώρα, πόσο μικρός είναι ο κόσμος. Είδα μερικά επικά ματς των 5 σετ, δεν θυμάμαι ακριβώς, ίσως τον Llodra, τον Mahut, μ' άρεσε να βλέπω τις επικές μάχες στα πιο μικρά γήπεδα, εκτός Chatrier και Lenglen. Και φυσικά τα αγαπημένα μου ήταν των Nadal και Federer, πάντα τους έβλεπα." 

Για τον πρωταθλητή του US Open, Dominic Thiem: "Αυτό που έχουν κάνει οι Big 3 τα τελευταία 5 χρόνια, νομίζω πως θα κρατήσει ακόμα 5 χρόνια. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος κάτι ξεχωριστού, μιας ομάδας παικτών που θα διαδεχτούν αυτούς τους παίκτες. Όλοι είμαστε νέοι και έχουμε φιλοδοξίες. Το παράδειγμα του Dominic μας δίνει έμπνευση. Η βελτίωσή του είναι απίστευτη και με έχει βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα το τένις και να θέλω να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου για να φτάσω σ' αυτό το επίπεδο. Είναι εργασιομανής, πολύ ισορροπημένο άτομο και μπορώ να μάθω πολλά από εκείνον στο πως διαχειρίζεται τα συναισθήματά του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots