Τσιτσιπάς: "Αουτσάιντερ με Djokovic" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Cedric Lecocq / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 - 22:43

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει αύριο μια (ακόμα) ιστορική πρόκριση στο Roland Garros, αντιμετωπίζοντας τον Novak Djokovic στον ημιτελικό. Οι δηλώσεις του μια μέρα πριν τον μεγάλο αγώνα.  

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o Έλληνας τενίστας νιώθει αουτσάιντερ στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά θα επικεντρωθεί στα πράγματα που κάνει τόσο καλά μέχρι τώρα στο τουρνουά προκειμένου να κάνει όση περισσότερη ζημιά μπορέσει στον Σέρβο υπερ-πρωταθλητή.

"Αυτό που βάζω σαν προτεραιότητα είναι να είμαι έτοιμος και φρέσκος για τον αυριανό αγώνα. Έχω παίξει με τον Novak στο παρελθόν και είναι από τους δυσκολότερους παίκτες τους οποίους έχω αντιμετωπίσει. Θα έλεγα ότι είμαι αουτσάιντερ σ' αυτόν τον αγώνα. Θα πρέπει να μείνω προσηλωμένος και συγκεντρωμένος σ' αυτό που κάνω τόσο καλά τις τελευταίες μέρες και να προκαλέσω όσο πιο πολύ ζημιά γίνεται."

Για το γεγονός πως αγωνίζεται μπροστά σε κοινό - έστω και χιλίων ανθρώπων - για πρώτη φορά μετά την αναστολή του tour, είπε: "Νιώθω ευχαρίστηση στο να βρίσκομαι έξω στο γήπεδο παίζοντας μπροστά σε φιλάθλους και κόσμο, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν."

Για το ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα με τόσες σπουδαίες επιτυχίες και μεγάλο αντίκτυπο στη νέα γενιά: "Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και θαυμασμό που μπορώ να προσφέρω τόσα πολλά στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το άθλημα. Για μένα το να μπορώ να αντιπροσωπεύω το έθνος σε τόσο υψηλό επίπεδο μου φέρνει μόνο χαρά. Είμαι σίγουρος ότι με τη βοήθεια και την υποστήριξη των Ελλήνων μπορώ να καταφέρω ακόμα περισσότερα."

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Djokovic στον δεύτερο ημιτελικό της αυριανής ημέρας, που θα αρχίσει λίγο μετά τις 18:00 ή και αργότερα, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο πρώτος ημιτελικός του Rafael Nadal με τον Diego Schwartzman (με ώρα έναρξης 15:50GR).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots