Ώριμος και χωρίς απώλειες ο Στέφανος (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 - 23:59

Αν και ήρθε αντιμέτωπος με set point, o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απώλεσε σετ στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, πραγματοποιώντας μια ώριμη και πολύ σοβαρή εμφάνιση που τον έστειλε στον 2ο γύρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ ψύχραιμος στα πιο κρίσιμα σημεία του πολύ κλειστού 1ου σετ, ενώ δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στα δυο επόμενα, για να επιβληθεί του Jeremy Chardy με 7-6 (6), 6-3, 6-1.

Θυμίζουμε πως ήταν μια αρκετά επεισοδιακή μέρα σήμερα στο Roland Garros, με τον Dominic Thiem να χάνει από τον Pablo Andujar ενώ ήταν μπροστά με 2-0 σετ και τον Alexander Zverev να χρειάζεται μια ανατροπή από το 0-2 σετ, για να ξεπεράσει το εμπόδιο του No.152 του κόσμου, Oscar Otte.

Ο τελευταίος από τα τρια πολύ μεγάλα ονόματα του ανδρικού ταμπλό που αγωνίστηκαν σήμερα, Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν αντιμετώπισε αντίστοιχα προβλήματα, συνδυάζοντας με μια πειστική εμφάνιση και νίκη τον δικό του αγώνα πρεμιέρας στο παρισινό Grand Slam.

Παρόλα αυτά, δεν ήταν και το πιο εύκολο βράδυ για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που έκανε κάποια αβίαστα λάθη που μπορούσε να αποφύγει, ενώ είχε απέναντί του και έναν πολύ καλό Chardy, ειδικά στο 1ο σετ.

Αν και είχε πάρει προβάδισμα με ένα γρήγορο break από το 3ο game ο Στέφανος (2-1), ο 34χρονος Γάλλος ισοφάρισε στο 6ο game σε 3-3 και αργότερα διατηρήθηκε και μπροστά χάρη στο σερβίς του. Ανάγκασε δυο φορές τον Στέφανο να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ, στο 4-5 και στο 5-6, ενώ είχε και ένα set point στο 10ο game, στο 4-5, 30-40.

Ο Στέφανος βγήκε απ' όλες αυτές τις καταστάσεις και στο tie-break, που επίσης ήταν αμφίρροπο, ανέτρεψε το 1-4 και το 4-5 για να φτάσει πρώτος στο set point (6-5) και τελικά να το κλείσει στη δεύτερη ευκαιρία του με 8-6.

Και στα πρώτα games του 2ου σετ οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν πια αισθητά καλύτερος, πιέζοντας όλο και περισσότερο τον αντίπαλό του. Το break που το επιβεβαίωσε αυτό περίτρανα, ήρθε στο 8o game, όταν ο Στέφανος πέρασε μπροστά με 5-3 και λίγο μετά επέστρεψε από το 0-30 για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3.

Ακόμα πιο απλά ήταν τα πράγματα στο 3ο σετ για τον Στέφανο, που έφτασε τα τρια διαδοχικά break και τα 7 κερδισμένα games στη σειρά, για να προηγηθεί με 4-0 και να ολοκληρώσει στο 7ο game την αποστολή του με ακόμα ένα break, έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά συνολικού αγώνα.


Αυτή ήταν η 10η νίκη του Στέφανου στο Roland Garros (10-4), όπου ήταν ημιφιναλίστ πέρσι, και η 34η στη φετινή χρονιά (34-8), στην οποία έχει περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο tour.

Τις επόμενες δυο μέρες ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει ρεπό και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση την Τετάρτη, για την αναμέτρησή του με έναν εκ των Sebastian Korda και Pedro Martinez. Ο αγώνας αυτός θα γίνει αύριο, με τον Korda να έχει το πλεονέκτημα και να προέρχεται από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του στο 250άρι της Πάρμας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots