Έκανε το καθήκον του ο Στεφ (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 - 19:39

Τις 35 νίκες στη φετινή χρονιά έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Pedro Martinez και προκρίθηκε στους "32" του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σοβαρός σε όποια σημεία του αγώνα χρειάστηκε και μπορεί να μην έπαιξε το καλύτερό του τένις, αλλά ήταν όσο καλός έπρεπε για να φτάσει σε μια "καθαρή" επικράτηση επί του Pedro Martinez, με 6-3, 6-4, 6-3.

Οι καιρικές συνθήκες, με έντονη υγρασία και άνεμο, ήταν ούτως ή άλλως δύσκολες σήμερα για να παίχτεί ωραίο τένις και ο Στέφανος έδειξε αρκετά τρωτά σημεία, χάνοντας και 4 φορές το σερβίς του. Σε γενικές γραμμές όμως ο πρωταθλητής μας ήταν σοβαρός στα πιο κρίσιμα σημεία και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να γίνει επικίνδυνος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα δυο σετ βρέθηκε πίσω με break αλλά κατάφερε να τα γυρίσει εγκαίρως ώστε να μην πάει κάποιο στην απρόβλεπτη διαδικασία του tie-break, ενώ έσβησε τα 11 από τα 15 break points που αντιμετώπισε στο σερβίς του, το οποίο γενικά είχε πρόβλημα σήμερα, αλλά φρόντισε να το περιορίσει κάνοντας ο ίδιος 8 breaks.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με break στο 2-3, ενώ στο 2ο σετ έχανε με 0-2. Κέρδισε όμως τα 4 τελευταία games του 1ου σετ για να το κατακτήσει με 6-3, ενώ στο 2ο σετ έκανε break στο 3ο (1-2) και στο 9ο game (5-4), για να το κερδίσει με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος προηγήθηκε με διπλό break στο 4-1, αλλά ταλαιπωρήθηκε λίγο μέχρι να κλείσει το ματς, καθώς ο Martinez πεισματικά αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και πάλεψε σκληρά, ειδικά από την επιστροφή. Κατάφερε ο Ισπανός να κάνει 2 break στα επόμενα λεπτά, όμως δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του. Ως αποτέλεσμα, το ματς ολοκληρώθηκε με 5 διαδοχικά break, 3 για τον Στέφανο και 2 για τον Martinez, με τον Ισπανό να μειώνει σε 4-2 και σε 5-3, αλλά τον Στεφ να κάνει το 5-2 και το 6-3 αντίστοιχα, "σφραγίζοντας" τη νίκη σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

Ο Στέφανος πέτυχε 45 winners σήμερα, ενώ έκανε και 30 αβίαστα λάθη. Έφτασε τις 35 νίκες στη φετινή σεζόν (35-8), συνεχίζοντας να έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη και μάλιστα αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Andrey Rublev, που ακόμα δεν έχει φτάσει τις 30 νίκες (29-9).

Την Παρασκευή ο Στέφανος θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους "16" του Roland Garros για 3η διαδοχική χρονιά, με αντίπαλο τον John Isner. Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός big server επιβλήθηκε του Filip Krajinovic με 7-6 (6), 6-1, 7-6 (5).

Θα είναι η 6η φορά που θα συναντηθούν για το tour, με τον Στέφανο να προηγείται με 3-2 νίκες του Αμερικανού, έχοντας κερδίσει μάλιστα τους 3 τελευταίους αγώνες στη σειρά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots