Η Rybakina έβγαλε εκτός τη Serena (vid)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 20:17

Στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας της προκρίθηκε η Elena Rybakina, που κατάφερε να κερδίσει την κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, Serena Williams, με 2-0 σετ.

Ακόμα μια σπουδαία διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Elena Rybakina, η οποία επιβλήθηκε της Serena Williams με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Η 21χρονη Καζάκα, η οποία ανεβαίνει σταθερά τα δυο τελευταία χρόνια, έκανε ένα άψογο ματς, έχοντας 21 winners και μόνο 13 αβίαστα λάθη. Επίσης ήταν πολύ δυνατή πνευματικά σε όλο το παιχνίδι, αφού παρότι πολλές φορές η Serena προσπάθησε να επιστρέψει σ' αυτό, η Rybakina κατάφερε να την κρατήσει μακριά.

Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν στα μέσα του 1ου σετ, όταν η Serena επέστρεψε το break και από το 4-1 μείωσε σε 4-3, όμως η Rybakina έκανε αμέσως νέο break και μετά από ένα δύσκολο game κατάφερε να κλείσει το σετ στο 4ο set point της, για το 6-3.

Στο 2ο σετ 2 φορές η Serena επέστρεψε από break πίσω. Πρώτα ισοφάρισε από το 1-0 σε 1-1 και αργότερα από το 4-3 σε 4-4. Η Rybakina ωστόσο "έσπασε" και 3η φορά το σερβίς της 39χρονης Αμερικανίδας, προηγήθηκε με 6-5 και χωρίς να νιώσει την πίεση στους ώμους της, σέρβιρε επιτυχώς για το 7-5 και τη σημαντικότερη πρόκριση της καριέρας της.

Στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα Grand Slam, η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Τρίτη την Anastasia Pavlyuchenkova, που θυμίζουμε πως είχε κερδίσει νωρίτερα σήμερα τη Victoria Azarenka, με 5-7, 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots