Εκπληκτική η "refuse to lose" Λάκη! (vids)

 
Εκπληκτική η "refuse to lose" Λάκη! (vids)
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 16:17

H Μιχαέλα Λάκη ήταν πίσω με σετ και έχανε με 3-5 στο 3ο σετ, όμως αρνήθηκε να χάσει και κέρδισε τη Σοφία Κωστούλα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τη φάση των "16" του Roland Garros!

Ακόμα μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Μιχαέλα Λάκη στο πρώτο Grand Slam της καριέρας της, καθώς για 2η συνεχόμενη μέρα έδωσε μια πολύ σκληρή μάχη και στο τέλος επικράτησε της Σοφία Κωστούλα, Νο.12 στο ταμπλό και Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, με 4-6, 6-2, 7-6 (1).

Η Λάκη, η οποία είναι στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18, είχε κερδίσει χθες σε 2 ώρες και 44 λεπτά την Alina Shcherbinina με 7-5, 5-7, 6-3, σε έναν αγώνα που έχανε με 0-3, 15-30 στο 3ο σετ.

Έχοντας αρκετό λιγότερο χρόνο για να ξεκουραστεί, μπήκε σήμερα στο court και έκανε μια πολύ σπουδαία ανατροπή, όχι μόνο μετά το χαμένο 1ο σετ, αλλά και στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Το set point με το οποίο ισοφάρισε η Λάκη:


Από νωρίς είχε το πάνω χέρι η Κωστούλα στο αποφασιστικό σετ, καθώς προηγήθηκε με 3-1 και είχε προβάδισμα με break για το μεγαλύτερο μέρος του σετ. Ήταν μπροστά μέχρι και με 5-3 η 16χρονη Βελγίδα, η οποία έχει ελληνική καταγωγή από τη μεριά του πατέρα της.

Η Λάκη, η οποία έπρεπε να σβήσει και break point στο 2-4, για να αποφύγει να μείνει πίσω με double break, κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break και στο 10ο game έκανε το break back, που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι (5-5). Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της σε ένα μεγάλο game και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο 3ο σετ, στο 6-5.

Το εκπληκτικό σβησμένο break point της Λάκη για να μείνει μέσα στο ματς:


Η Κωστούλα αντιμετώπιζε και κράμπες από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ζητώντας να δει τη γιατρό, όμως βάσει κανονισμών δεν μπορούσε να πάρει βοήθεια και ιατρικό τάιμ άουτ για τέτοιο πρόβλημα. Επομένως έπρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι και κατάφερε να το στείλει στο tie-break, εκεί όμως η Μιχαέλα κυριάρχησε και επιβλήθηκε με 7-1. 

Το match point:


Μετά απ' αυτές τις δυο πολύ μεγάλες νίκες της στο Παρίσι, η Μιχαέλα κατόρθωσε να προκριθεί στις "16" καλύτερες του Roland Garros, στο ντεμπούτο της σε μια Grand Slam διοργάνωση.

Στον 3ο γύρο θα έχει μια ακόμα δυσκολότερη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει την κορυφαία Αμερικανίδα αυτή τη στιγμή στα 16άρια και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, Robin Montgomery.

Πρόκειται για μια παίκτρια που έχει ήδη παίξει σε Grand Slam στις γυναίκες, στο US Open του 2020, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε έναν τίτλο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων της ITF, στο Λας Βέγκας!

To tie-break του 3ου σετ:

Λίγες ώρες μετά τη νίκη της στο μονό, η Μιχαέλα προκρίθηκε και στο διπλό, όπου μαζί με την Αμερικανίδα Elizabeth Coleman κέρδισαν τις Γαλλίδες Lois Boisson και Sarah Iliev με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots