Πρώτος ημιτελικός για την Pavlyuchenkova (vid)

 
Anastasia Pavlyuchenkova
Anastasia Pavlyuchenkova © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 18:41

Η Anastasia Pavlyuchenkova κέρδισε την Elena Rybakina σε μια μάχη που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Όπως και ο πρώτος ημιτελικός, έτσι και ο δεύτερος, χρειάστηκε ένα μεγάλο 3ο σετ για να ολοκληρωθεί, με την Anastasia Pavlyuchenkova να βγαίνει κερδισμένη από τη μεγάλη μάχη με την Elena Rybakina, με 6-7 (2), 6-2, 9-7.

Και οι δυο έκαναν πολύ καλό αγώνα, με την Pavlyuchenkova να έχει 44 winners και 28 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Rybakina είχε 46 winners, αλλά και 43 αβίαστα λάθη.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τη Rybakina να "χτυπάει" πρώτη και να προηγείται με 3-1 και με 4-2, αλλά την Pavlyuchenkova να την ισοφαρίζει στο 8ο game για το 4-4. Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί η Καζάκα ήταν καλύτερη, για να επικρατήσει με 7-2.

Η Pavlyuchenkova απάντησε με ένα εκπληκτικό 2ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε και έχασε μόνο 2 games. Έκανε break συγκεκριμένα η Ρωσίδα στο 6o (4-2) και στο 8ο game, για να φτάσει σε αυτό το 6-2 κερδίζοντας 4 games στη σειρά.

Μεγάλωσε κι άλλο το σερί της, φτάνοντας στα 6 κερδισμένα games όταν προηγήθηκε και με 2-0 στο 3ο σετ η Ρωσίδα, όμως η Rybakina κέρδισε τα 3 επόμενα games και πέρασε μπροστά με break στο 3-2. Η Pavlyuchenkova είχε άμεση απάντηση για το 3-3 και έκτοτε οι δυο παίκτριες κρατούσαν τα σερβίς τους, μέχρι να δημιουργηθεί η πρώτη ευκαιρία για break στο 16ο game. Η Pavlyuchenkova ήταν μπροστά με 8-7 και το break point ήταν και match point, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με τον πλέον άδοξο τρόπο, αφού η Rybakina έκανε διπλό λάθος.

Μετά από 6 χαμένους προημιτελικούς, η Pavlyuchenkova προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια παίκτρια που επίσης δεν έχει βρεθεί τόσο μακριά σε ένα major στο παρελθόν, την Tamara Zidansek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots