Τσιτσιπάς: "Δε βλέπω λόγο να μη σηκώσω τον τίτλο κάποια μέρα" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 22:56

Παρά την ήττα και την εμφανή απογοήτευσή του για την ήττα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στη θετική μεριά του σημερινού τελικού, λέγοντας πως αν συνεχίσει να έχει αυτή τη συμπεριφορά αργά ή γρήγορα θα έρθει και ο τίτλος.

"Μπορώ να διεκδικώ τέτοιους τίτλους. Παρά την ήττα μου, πιστεύω στο παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω σύντομα σε αυτό το σημείο. Ήμουν κοντά σήμερα. Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η διαφορά του σημερινού μου αντιπάλου με αυτούς που αντιμετώπισα στους προηγούμενους γύρους ήταν μικρή. Με την ίδια συμπεριφορά, δεν βλέπω λόγο να μη σηκώσω τον τίτλο μια μέρα", είπε ο Τσιτσιπάς στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για φέτος στο Roland Garros.

Αναφερόμενος στην επιστροφή του Djokovic μετά το 0-2 στο γήπεδο, είπε: "Δεν ξέρω τι έγινε. Έφυγε από το γήπεδο όταν ήταν πίσω με 2-0 σετ. Δεν ξέρω τι έγινε εκεί, αλλά όταν γύρισε ήταν άλλος παίκτης. Δεν έχω ιδέα. Έπαιξε πολύ καλά, δεν μου άφησε χώρο. Τα έκανε όλα καλύτερα από πριν και φαινόταν πιο φρέσκος. Ένιωθα πως μπορούσε να διαβάσει το παιχνίδι μου καλύτερα ξαφνικά. Τα πήγε πολύ καλά."

Εγώ από εκείνο το σημείο ξεκίνησα να παίζω κάπως ρηχά. Ένιωσα πως βγήκα για λίγο εκτός ρυθμού, δεν ξέρω γιατί. Ήταν πολύ περίεργο δεδομένου πως είχα αρχίσει να βρίσκω τον ρυθμό μου, να βρίσκω τα χτυπήματά μου και πως η κίνησή μου ήταν τέλεια στο court. Ξαφνικά ένιωσα κρύος και πως βγήκα εκτός. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ ξανά. Έχασα λίγο το παιχνίδι μου.

Πραγματικά θα ήθελα να μπορούσα να καταλάβω όλα όσα έγιναν. Αλλά προσπαθούσα να το επιλύσω μέσα στο παιχνίδι. Ήταν δύσκολο να βρω τι έπρεπε να κάνω. Είναι κρίμα, γιατί ήταν μια καλή ευκαιρία. Έπαιζα καλά. Ένιωθα καλά. Έχασα μια ευκαιρία να κάνω κάτι καλύτερο σήμερα."

Παρά την απογοήτευσή του, ο Τσιτσιπάς ξέρει καλά πως έδωσε ό,τι είχε σήμερα στο Philippe Chatrier και αυτός είναι φυσικά ένας πολυ καλός λόγος για να μην τον πάρει από κάτω.

"Δεν μετανιώνω για κάτι στο παιχνίδι. Θα μπορούσα να κλάψω, αλλά δεν βλέπω λόγο να κλάψω γιατί δοκίμασα τα πάντα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Τώρα ανυπομονώ για τη σεζόν στο γρασίδι. Υπάρχουν ευκαιρίες εκεί για μένα, μου αρέσει αυτή η επιφάνεια. Δεν είχα τα καλύτερα αποτελέσματα πριν την πανδημία. Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω το παιχνίδι μου στην επιφάνεια. Πιστεύω πως μπορώ να το κάνω, απλά χρειάζεται να έχω ανοιχτό μυαλό και να προσαρμοστώ."

Ο Στέφανος θα ξεκινήσει πάντως άμεσα τις υποχρεώσεις του στο γρασίδι, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Halle Open της Γερμανίας. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Arthur Rinderknech, ενώ θα αγωνιστεί και στα διπλά, μαζί με τον αδερφό του Πέτρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots