Επέστρεψε από το 0-2 σετ ο Zverev κόντρα στον Baez (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 - 19:17

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή είχε ο Alexander Zverev, ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 σετ, από το 2-4 στο 5ο σετ και να σβήσει ένα match point, για να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Sebastian Baez και να παραμείνει "ζωντανός" στο κυνήγι του 1ου Grand Slam τίτλου του.

Ένα πολύ δύσκολο απόγευμα πέρασε ο Alexander Zverev, με αίσιο όμως τέλος, καθώς επικράτησε μετά από πολλές δυσκολίες του Sebastian Baez με 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Ο 25χρονος Γερμανός, Νο.3 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, δεν έπαιζε καλά στα πρώτα δυο σετ του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό επίπεδο του Baez, βρέθηκε πίσω σύντομα με 2-6, 0-4!

Ο νεαρός Αργεντινός κέρδισε τα 10 από τα 12 πρώτα games και κυριαρχούσε σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, όμως ο Zverev άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει έδαφος και κατάφερε να μειώσει σε 4-2 και σε 5-3. Πάλεψε για να μείνει και στο σετ ο Γερμανός, σώζοντας 2 set points από το 5-4, 40-15, αλλά στην 3η του ευκαιρία ο Baez έκανε το 6-4 και έκλεισε το σετ.

Το παιχνίδι ωστόσο είχε ήδη αλλάξει, με τον Zverev να συνεχίζει να γίνεται καλύτερος όσο περνάει η ώρα και να αλλάζει τα δεδομένα. Στο 3ο σετ κυριάρχησε ο Γερμανός, που έκανε break στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1) και έφτασε γρήγορα στην κατάκτησή του με 6-1.

Και στο 4ο σετ είχε εύκολο έργο ο Sascha, κάνοντας νωρίς το 2-0 και φτάνοντας με νέο break στο 5-1. Παρότι αντιμετώπισε break point, έκλεισε το σετ στο σερβίς του στο 8ο game και έκανε το 6-2.

Στο 5ο σετ τα πράγματα δεν ήταν εξίσου εύκολα για τον Zverev, που χρειάστηκε μια νέα ανατροπή. Ο Baez άρχισε να βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του και έκανε πρώτος το break, για να περάσει μπροστά με 4-2 στο 6ο game.

Δεν μπόρεσε ωστόσο να πατήσει πάνω σ' αυτό το break, αφού στο αμέσως επόμενο game o Zverev απάντησε και μείωσε σε 4-3. Άλλη μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Zverev ήρθε στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ και ήρθε αντιμέτωπος με match point στο 4-5, 30-40.

Κατάφερε να το σβήσει και στο αμέσως επόμενο game έκανε ένα ακόμα break o Zverev, για να πάρει το πρώτο του ουσιαστικά προβάδισμα σε ολόκληρο τον αγώνα με 6-5. Στο επόμενο game ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή ο 25χρονος, έπειτα από 3 ώρες και 36 λεπτά μάχης στο Philippe Chatrier.

Σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, ο Zverev όμως πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για να κερδίσει το 1ο του Slam στο Παρίσι.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Brandon Nakashima, που κέρδισε τον Tallon Griekspoor με 7-6 (6), 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots