"Σίφουνας" Rafa και 300 νίκες σε Slams (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 - 0:15

O Rafael Nadal δεν είχε χρόνο για χάσιμο και συνέτριψε με 3-0 σετ τον Corentin Moutet, για να μπει στον 3ο γύρο του Roland Garros και να φτάσει τις 300 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις.

Με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 2 στα 2 στο φετινό Roland Garros o Rafael Nadal, ο οποίος επιβλήθηκε του Corentin Moutet με 6-3, 6-1, 6-4 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα στο Philippe Chatrier.

Ο 36χρονος Ισπανός έφτασε παράλληλα τις 300 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις (300-41) και έγινε ο 3ος παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο στην ιστορία, μετά από τους Roger Federer (369 νίκες) και Novak Djokovic (325) - έχοντας για την ώρα καλύτερο ποσοστό νικών και από τους δυο.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Rafa, που έκανε break με το καλημέρα στη βραδιά και προηγήθηκε με 3-0. Ο Moutet ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και κράτησε εύκολα το σερβίς του στα επόμενα service games του, παρότι όμως άρχισε να ασκεί πίεση και στο σερβίς του Rafa, δεν κατάφερε να φτάσει σε break point και ο Ισπανός έκλεισε το σετ στα 9 games.

Το 2ο σετ κύλησε εφιαλτικά για τον νεαρό Γάλλο, καθώς ο Rafa έκανε δυο απανωτά break και "ξέφυγε" γρήγορα με 4-0. Ολοκλήρωσε το σετ με 3ο break ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, για να το κατακτήσει με 6-1.

Στο 3ο σετ ο Moutet ήταν αυτός που είχε καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκε με break στο 2-0. Ο Nadal απάντησε, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games, ενώ στο 8ο game έκανε και δεύτερο break, για να προηγηθεί με 5-3. Ο Moutet δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και "έσπασε" ξανά το σερβίς του Rafa, για να μειώσει σε 5-4, δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το σερβίς του ούτε στο επόμενο game, με τον "Matador" να κάνει ακόμα ένα break και να "σφραγίζει" τη νίκη με 6-4.

Ο Nadal, ο οποίος έχει πετύχει τις 107 νίκες του από τις 300 στο Roland Garros - περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη σε κάποιο Grand Slam - θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Botic Van De Zandschulp. Ο Ολλανδός απέκλεισε νωρίτερα σήμερα τον Fabio Fognini, που εγκατέλειψε στα μέσα του 3ου σετ ενώ ήταν πίσω ήδη με 6-4, 7-6 (2), 3-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots