"Επιβίωσε" η Badosa, εκτός η Pliskova (vids)

 
Paula Badosa
Paula Badosa © tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 - 14:53

H Paula Badosa χρειάστηκε 3ο σετ, αλλά έκαμψε την αντίσταση της Kaja Juvan και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros. Στον 3ο γύρο και η Jessica Pegula, εκτός έμεινε η Karolina Pliskova.

Η Badosa κινδύνεψε στον σημερινό της αγώνα με την φορμαρισμένη Juvan, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, αλλά όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κατάφερε να βγάλει το καλύτερό της τένις και να φτάσει στη νίκη με 7-5, 3-6, 6-2.

Από το 1ο σετ φάνηκε ότι δεν θα έχει εύκολο μεσημέρι η 24χρονη Ισπανίδα, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία προηγήθηκε με διπλό break στο 5-2, αλλά απέτυχε να κλείσει το σετ στο σερβίς της σε 2 games και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Έσωσε παρόλα αυτά το σετ, κάνοντας νέο break για το 6-5 και σερβίροντας τελικά επιτυχώς για την κατάκτησή του και το 7-5.

Στο 2ο σετ η Juvan ήταν καλύτερη, δεν κινδύνεψε με break point και "έσπασε" το σερβίς της Badosa στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Είχε 2 set points για το 6-2 η 21χρονη Σλοβένα, η οποία τελικά έκλεισε το σετ στο δικό της σερβίς, για το 6-3.

Στη συνέχεια άνοιξε με break το 3ο σετ η Juvan, η οποία έδειχνε να έχει το πάνω χέρι σε εκείνο το σημείο. Αφού έσωσε και ένα game point για το 0-2, η Badosa κατάφερε να σταματήσει τον ρυθμό της Σλοβένας και να ισοφαρίσει άμεσα σε 1-1.

Μετά απ' αυτό η Ισπανίδα βρήκε ξανά το καλύτερό της τένις και κυριάρχησε στο court, για να φτάσει τα 4 κερδισμένα games στη σειρά και να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 4-1. Στο 8ο game έκανε και νέο break η Ισπανίδα, για να ολοκληρώσει το ματς σε 2 ώρες και 17 λεπτά.

Η Badosa, η οποία έκανε πέρσι την καλύτερη πορεία της σε ένα Grand Slam στο Παρίσι, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του φετινού τουρνουά τη Veronika Kudermetova, που απέκλεισε την qualifier Aleksandra Krunic με 6-3, 6-3.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και η Jessica Pegula, που έχασε ένα προβάδισμα με 6-1, 4-0 απέναντι στην Anhelina Kalinina και έχασε και 3 match points για να πάρει το 2ο σετ με 6-2, με αποτέλεσμα να χάσει το σετ και να μπει σε περιπέτειες. Τελικά η Αμερικανίδα, η οποία και στο 3ο σετ είδε το υπέρ της 4-1 να γίνεται 4-4, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 8ο match point της, με 6-1, 5-7, 6-4.

Στον επόμενο γύρο η Pegula, No.11 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει την Tamara Zidansek, που είχε πάρει από χθες μια άκοπη πρόκριση με walkover, καθώς η αντίπαλή της, Mayar Sherif, απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω ενοχλήσεων στο πόδι της.

Τέλος, εκτός 3ου γύρου έμεινε η Karolina Pliskova, η οποία γνώρισε την ήττα από την 26χρονη Γαλλίδα Leolia Jeanjean, που πήρε wild card από την FFT για το τουρνουά, καθώς βρίσκεται στο Νο.227 του κόσμου. H Jeanjean κέρδισε με το εντυπωσιακό 6-2, 6-2 την Τσέχα, Νο.8 στον κόσμο, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο ενός major. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Irina-Camelia Begu, που απέκλεισε τη Νο.30 του ταμπλό, Ekaterina Alexandrova, με 6-7 (3), 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots