Νέα "απόδραση" από τον Στέφανο στο RG! (vids)

 
Νέα "απόδραση" από τον Στέφανο στο RG! (vids)
© tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 - 22:49

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πέρασε καθόλου εύκολα στο court, αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Zdenek Kolar σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες και να πραγματοποιήσει μια νέα "απόδραση", εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Ακόμα μια πολύ δύσκολη μέρα είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Παρίσι, που όμως κατάφερε να "αποδράσει" από το Suzanne Lenglen με τη νίκη επί του qualifier Zdenek Kolar, με 6-3, 7-6 (8), 6-7 (3), 7-6 (7)

Αν και ήταν ένα παιχνίδι τεσσάρων σετ, έφτασε τις 4 ώρες και 6 λεπτά σε διάρκεια, ξεπερνώντας κατά μισή περίπου ώρα τον προηγούμενο αγώνα του Στεφ με τον Lorenzo Musetti, τον οποίο είχε κερδίσει στα 5 σετ, επιστρέφοντας από το 0-2.

Ο σημερινός αγώνας ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τον Στέφανο, που έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 4ο game και προηγήθηκε με 3-1, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3.

Από την αρχή του 2ου σετ ωστόσο ο Kolar έδειξε πως δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα στον Έλληνα τενίστα και άρχισε να αντιστέκεται όλο και πιο σθεναρά, ενώ αρχικά πήρε και το προβάδισμα με 4-1. 

Ο Στέφανος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν και έπρεπε να σβήσει 2 συνεχόμενα set points, όταν σέρβιρε στο 5-6, 15-40. Τα κατάφερε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου έσωσε ακόμα ένα set point στο 6-7 και τελικά το κατέκτησε στην 3η δική του ευκαιρία, με 10-8!

Ακολούθησαν δυο ακόμα σετ που χρειάστηκαν tie-break για να ολοκληρωθούν, σε μια πολύ σκληρή μάχη ανάμεσα στους δυο παίκτες. Στο 3ο σετ, στο οποίο ο Kolar δεν είχε φτάσει καν σε break point ενώ ο Στέφανος είχε μια ευκαιρία για break, ο Τσέχος ήταν εκείνος που είχε το πιο καθαρό μυαλό στο tie-break και επικράτησε με 7-3, για να μειώσει σε 2-1 σετ.

Στο 4ο σετ ο Στέφανος πίεζε συνέχεια, αλλά ο Kolar έσβησε 3 break points στο 1ο game και άλλο ένα στο 3ο, για να προηγηθεί με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα. Ο Στέφανος έκανε τελικά το break στο 5ο game (για το 2-3), αλλά ο Kolar απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, ανακτώντας εκ νέου το προβάδισμα με 4-3, σβήνοντας ένα ακόμα break point στο 7o game.

Για 6η φορά έχασε break point σ' αυτό το σετ ο Στέφανος στο κρίσιμο 11ο game, με τον Τσέχο να το σβήνει και αυτό και να υπερασπίζεται το σερβίς του για το υπέρ του 6-5. Τελικά για 3ο συνεχόμενο σετ οι δυο παίκτες πήγαν στο tie-break, όπου ο Τσέχος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Εκμεταλλευόμενος και κάποια ασυνήθιστα λάθη του Στέφανου, ο Kolar προηγήθηκε συγκεκριμένα με 6-2, έχοντας 4 συνεχόμενα set points για την ισοφάριση. Ο Στέφανος ανταποκρίθηκε με 3 συνεχόμενους winners, ενώ κέρδισε και τον επόμενο πόντο με λάθος του Kolar, για να ισοφαρίσει σε 6-6.

Πήρε και 5ο πόντο στη σειρά ο Στέφανος, που ξαφνικά βρέθηκε με match point στο δικό του σερβίς, όμως έκανε εκείνος το λάθος στη συνέχεια και έγινε το 7-7. Με άσο έφτασε σε 2ο match point o 23χρονος πρωταθλητής μας, που πίεσε το σερβίς του Τσέχου και κατάφερε να τον "λυγίσει", ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 4 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού στο κατάμεστο Suzanne Lenglen, μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Αυτή ήταν η 33η φετινή νίκη για τον Στέφανο (33-10), που συνεχίζει να έχει τις περισσότερες στη χρονιά. Επίσης έφτασε τις 40 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, έχοντας πετύχει τις 17 από αυτές στο Παρίσι - όσες έχει και στην Αυστραλία.

Μπορεί να χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ο Στεφ για να πάρει αυτές τις πρώτες δυο νίκες στο τουρνουά, το σημαντικό είναι όμως πως θα βρίσκεται στον 3ο γύρο το Σάββατο και θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer για μια θέση στους "16".

Δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Ymer σε 3 αναμετρήσεις, έχοντας μάλιστα κερδίσει και τα 8 σετ που έχουν δώσει ως αντίπαλοι. Ο 23χρονος Σουηδός, Νο.95 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να βγάλει εκτός νωρίτερα το Νο.29 του ταμπλό, Daniel Evans, κερδίζοντάς τον με 6-3, 3-6, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots