Τσιτσιπάς: "Είναι δύσκολο να παίζεις με παίκτες που δεν έχουν να χάσουν κάτι"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 0:52

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον αντίπαλό του, Zdenek Kolar, που τον δυσκόλεψε πολύ για περισσότερο από 4 ώρες στον 2ο γύρο του Roland Garros, ενώ σχολίασε ακόμα τη σχέση αγάπης και μίσους που έχει με τα social media, τη στάση του κοινού και το αν είναι αρνητικό ή όχι το ότι έχει παίξει τόσο πολύ τένις στους 2 πρώτους γύρους του τουρνουά.

Αναφερόμενος αρχικά στον αντίπαλό του, Zdenek Kolar, ο Στέφανος είπε: "Τον ήξερα λίγο από τα Challenger, με εξέπληξε το πόσο επιθετικός ήταν σε όλο τον αγώνα. Χτυπούσε κάθε μπάλα με αποφασιστικότητα και η ικανότητά του να αντιδράει ήταν μεγάλη και γρήγορη. Είναι πολύ ολοκληρωμένος παίκτης και με δυσκόλεψε στο να βρω λύσεις. Είχα πολλές ευκαιρίες στον αγώνα και αρκετά break points, αλλά διαχειρίστηκε πολύ καλά όλες αυτές τις καταστάσεις και έπαιξε πολύ έξυπνα."

Ο Στέφανος χρειάστηκε 4 ώρες και 6 λεπτά για να κερδίσει με 3-1 σετ τον Kolar σε ένα πολύ κλειστό ματς, που χρειάστηκε να σβήσει 4 συνεχόμενα set points στο 4ο σετ! Και στον 1ο γύρο είχε δυσκολευτεί αρκετά, κόντρα στον Lorenzo Musetti, επιστρέφοντας από το 0-2 σετ.

"Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις παίκτες που δεν έχουν κάτι να χάσουν, παίζουν με μεγάλη ευκολία, κάνουν πράγματα που δεν φαντάζονται σε άλλους αγώνες με παίκτες της ίδιας κατάταξης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να ξεχνάω την κατάταξη και να παίζω πάντα με την ίδια νοοτροπία, να διαβάζω το παιχνίδι του αντιπάλου και να εφαρμόζω το πλάνο μου. Νομίζω πως έκανα καλά όταν κατάλαβα πως έπρεπε να επικεντρωθώ στο παιχνίδι μου και να να ψάξω περισσότερο το λάθος από εκείνον."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε στη συνέχεια για τα social media, λέγοντας πως έχει μια σχέση αγάπης και μίσους γι' αυτά, αφού σε γενικές γραμμές δεν τα συμπαθεί ιδιαίτερα, όμως είναι αλήθεια πως έχουν και αρκετά θετικά.

"Δεν λατρεύω τα social media, απλά μου αρέσει να διαβάζω τις γνώμες των άλλων, να ανταλλάζω ιδέες και να μαθαίνω πράγματα. Το Twitter είναι η αγαπημένη μου και η λιγότερο αγαπημένη μου πλατφόρμα την ίδια στιγμή. Μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο γιατί μαθαίνεις πολλά πράγματα, αλλά μπορεί και να βρεις και πολλή απογοήτευση και ασέβεια. Δεν τα λατρεύω, αλλά μου έχουν επιτρέψει να φέρω την προσωπικότητά μου πιο κοντά στους φαν, να κάνω καινούργιες φιλίες, καθώς και να έχω μια φωνή, να εκφράζομαι και να λέω πράγματα που πιστεύω ότι βοηθούν τους άλλους. Επίσης είμαι πολύ υποστηρικτικός προς την πατρίδα μου, θέλω το καλύτερο για την πατρίδα μου. Έχω πει πράγματα στο παρελθόν που στ' αλήθεια θέλω να επωφελήσουν τον λαό μου και τους συμπατριώτες μου, γιατί πιστεύω πως η Ελλάδα αξίζει κάτι καλό."

Όπως ήταν φυσικό μεγάλη μερίδα του κοινού σήμερα στήριξε τον Zdenek ως outsider, κάτι που ο Στέφανος δεν δίστασε να παραδεχτεί πως τον πείραξε λίγο και τον επηρέασε στο να γίνει πιο εκφραστικός, ωστόσο η σχέση του με το κοινό του Παρισιού παραμένει εξαιρετική και από ένα σημείο κι έπειτα σταμάτησε και να συμμετέχει σ' αυτό.

"Έχω χτίσει μια ξεχωριστή σχέση με το κοινό εδώ και με την ένταση του αγώνα και με όλα όσα συνέβαιναν μέσα στο γήπεδο υπήρξε λίγος εκνευρισμός και ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα αλλάζει. Το πήρα λίγο προσωπικά, δεν ξέρω γιατί. Ξέρω ότι έχω παίξει εδώ πολλές φορές και έχω χτίσει αυτή τη σχέση. Θα λεγα πως ναι, με πείραξε λίγο, αλλά μετά από ένα σημείο το διέγραψα, δεν ήθελα να είμαι μέρος όλους αυτού."

Τέλος, ο Στέφανος σχολίασε το αν νιώθει πως έχασε πολύ χρόνο στις δυο πρώτες αναμετρήσεις του στο φετινό Roland Garros, λέγοντας πως το ότι έμεινε για σχεδόν 8 ώρες στο γήπεδο δεν είναι απαραίτητα αρνητικό και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν τα επιπλέον σετ του έδωσαν τη δυνατότητα να βρει καλύτερα τι λειτουργεί για τον ίδιο.

"Είναι κάτι που χρειάζομαι για να καταλάβω μερικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν φορές που έχω παίξει πολύ περισσότερο τένις απ' ότι ήθελα σε ένα Grand Slam, αλλά με είχε βοηθήσει να δημιουργήσω καινούργιες σκέψεις και προθέσεις μέσα στο γήπεδο. Βλέπτω τον αγώνα σαν προπόνηση, ότι χτυπάω περισσότερες μπάλες, έχω περισσότερες εναλλαγές μέσα στο γήπεδο, οπότε αυτό σου δίνει και μια καλύτερη εικόνα του τι λειτουργεί και τι όχι."

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο για τον 3ο γύρο του Roland Garros τον Mikael Ymer, τον οποίο έχει κερδίσει και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots