Με Rune o Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο

 
Με Rune o Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο
tennisnews team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 23:59

Ο Holger Rune απώλεσε μόλις 9 games από τον Hugo Gaston στον τελευταίο αγώνα για τον 3ο γύρο του Roland Garros και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά.

O Rune επιβλήθηκε με 6-3, 6-3, 6-3 του Gaston στο παιχνίδι που έκλεισε το σημερινό πρόγραμμα στο Philippe Chatrier, αλλά και ολοκλήρωσε τον 3ο γύρο του μονού ανδρών.

Ο 19χρονος Δανός, που κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά, πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του, μέχρι φυσικά τον επόμενο.

Ο Rune τελείωσε τον άψογο αγώνα του με 38 winners και μόλις 20 αβίαστα λάθη. Αξιοποίησε τα 7 από τα 11 break points του στο ματς ο 19χρονος και παρότι έχασε 3 φορές το δικό του σερβίς, δεν απειλήθηκε από τον 21χρονο Γάλλο.

Στο 1ο και στο 3ο σετ o Rune είχε προηγηθεί με 5-1, αλλά και στις δυο περιπτώσεις υπέστη break και χρειάστηκε 9 games για να τα ολοκληρώσει. Και το 2ο σετ είχε 9 games, με τον 19χρονο αυτή τη φορά να μη χάνει το σερβίς του και να κάνει ένα break στο 3ο (2-1) και άλλο ένα στο 9ο game (6-3).

Με τη νίκη αυτή, ο Rune εξασφάλισε μια άνοδο 9 τουλάχιστον θέσεων και σε μια εβδομάδα θα ανεβεί στο Νο.31 της παγκόσμιας κατάταξης - κατά 9 θέσεις θα βελτιώσει και το προηγούμενο career high του ο Δανός.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Rune, ο οποίος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις όλη την εβδομάδα, κερδίζοντας επίσης χωρίς να απωλέσει σετ τους Denis Shapovalov και Henri Laaksonen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots